Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå selger Lenovo flere mobiler enn PC-er, men er fortsatt den største PC-produsenten i verden. Avbildet er Lenovo K900, en Intel-basert toppmodell. (Ill.: Lenovo)

Lenovo selger flere mobiler enn PC-er

Men er også størst på datamaskiner.

Kinesiske Lenovo har klart det ingen andre PC-produsenter har klart: de selger flest PC-er (stasjonære, ikke bærbare), og gjør det svært bra med mobiler og nettbrett.

Lenovo opplever stor-suksess
Selskapet har 42 prosent av mobil-markedet i Kina, og er samtidig det selskapet som selger flest PC-er globalt. På verdensbasis er de nummer tre på mobiler og nettbrett (Android og WIndows 8) og
«smart-connected devices» som også inkluderer PC-er.

Salget av selskapets mobiler og nettbrett har også fått et utrolig løft, og er opp 41 prosent i forhold til samme periode i fjor. Tar man bare med forsendelser av mobiler til butikkene, er det snakk om en forbedring på 132 prosent.

Til USA i år
Og Lenovo kommer trolig til å fortsette sin utrolige vekst. Selskapet har nemlig annonsert at de skal entre det amerikanske mobil-markedet i løpet av året.

– Smartmobiler er vår nye mulighet, forklarte sjefen, Yang Yuanqing. De har også vist interesse for BlackBerry som sliter med å selge sine to nye mobiler med BlackBerry OS 10.

Til The Wall Street Journal vil ikke Yuanqing avsløre noe mer enn at de er interesserte om avtalen kan fungere med selskapets strategi.
 

Kilder:
WSJ
Lenovo

 

Stikkord: lenovo, Mobil, nettbrett, pc