Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Automatiserte systemer for å ta bort ulovlige pirat-torrents fungerer særdeles dårlig. Det er opp til Google å sørge for at lovlige torrents ikke forsvinner som følge av innrapporteringen fra Microsoft. (Ill.: TorrentFreak)

Dette er da ikke piratvare, Microsoft

Bommer når de prøver å stoppe Office-piratene.

I et forsøk på å stagge piratkopieringen av kontorpakka Office, har Microsoft også merket OpenOffice som piratvare.

Dette er da ikke piratvare
Gratis-kontorpakken fra Apache deles også via torrent-protokollen, i tillegg til å være tilgjenglig som direktenedlasting fra openoffice.org.

Problemet med automatisk systemer som leter etter piratvare er at de er svært dårlige på å luke bort ting som overhode ikke er ulovlig.

1 million DMCA-forsøk
Microsoft har i løpet av den siste måneden sendt intet mindre enn over 1 million DMCA-pålegg til Google, og flere ganger har OpenOffice blitt snappet opp av antipirat-filteret.

Dette bør være lett å unngå siden programpakka jo heter OpenOffice, men så er ikke tilfellet.

En stor jobb som ikke alltid er vellyket
Flere dusin forsøk (blant annet dokumentert hos chillingeffects.org) på å fjerne OpenOffice ved en feiltagelse har skjedd bare i juni-måned.

Mye av årsaken er at OpenOffice som kjent også er tilgjenglig via torrents – de samme torrent-filene som også blir distribuert på pirattrackere.

Dette forklarer Microsoft
Til TorrentFreak forklarer Microsoft følgende:

«Microsoft er forpliktet til å sikre at opphavsretten blir respektert på nettet, og at håndhevelsesmetodene er riktige og nøyaktige. 

Vi og våre leverandører bruker flere tiltak for å kontrollere riktigheten av informasjon som finnes i våre DMCA-varsler, inkludert algoritmisk og menneskelig vurdering av varslene.»

Du laste ned OpenOffice 4.0, helt lovlig, her.
 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, Microsoft