Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Allerede i oktober 2011 presenterte Samsung sine første bøyelige mobilskjermer. Men de aner tydeligvis ikke hva de skal bruke dem til... (Ill.: Samsung)

– Kan noen hjelpe oss med dette?

Samsung utlover 58 000 i belønning.

Samsung har et problem. 

De har utviklet en bøyelig skjerm, men aner ikke hva de skal bruke den til.

Nesten 60 000 i premie
Den som kan hjelpe den sørkoreanske elektronikkgiganten med å finne ut hvordan bøyelige skjermer kan bli nyttige/underholdende/sexy etc. kan innkassere opptil 10 000 blanke dollar (om lag 58 657 norske kroner).

Konkurransen er dessverre bare åpen for amerikanere (eller nærmere bestemt folk bosatt i en av de 50 amerikanske statene, samt DC – reglene finner du HER).

Oppmuntring
Hensikten er ifølge Samsung selv å oppmuntre designere, maskinvare-eksperter og forretningsfolk til å begynne å tenke ut ideer om nye produkter der bøyelige skjermer brukes.

Vinnerne vil få tilgang til skjermer, slik at de kan lage produkter med skjermstørrelser mellom 1 og 20 tommer og med en maksimal oppløsning på 1920 x 1080.

Hvem får rettighetene?
Når vinnerne får tilgang til slike skjermer sier ikke Samsung noe om.

Ifølge Techcrunch.com er det grunn til å spørre hvem som vil ha rettighetene til de nye produktene og ideene – Samsung eller dem?

Liv og røre viktigst
Tja, er vel svaret. I reglene er det ingen ting som forbyr såkalt crowdsourcing av et nytt produkt med Samsungs skjerm.

Trolig er konkurransen mest av alt et signal om at Samsung ønsker liv og røre, og innser at jo flere som bruker deres fleksible skjermer, desto mer selger de både av egne produkter og av skjermer til tredjepart.

Stikkord: bøyeskjerm, samsung