Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hevder Microsoft skjulte elendige Surface-tall

Nå saksøker de.

At Surface ikke har solgt særlig godt er ingen hemmelighet, det har Microsoft selv erkjent.

– Tilbakeholdt viktige regnskapstall
Og de rapporterte et tap på 900 millioner dollar på nettbrettet Surface RT med ARM-brikkesett forrige måned. Surface RT ble lansert i oktober i fjor.

Men dette er informasjon advokatbyrået Robbins Geller Rudman & Dowd, på vegne av Gail Fialkov, hevder kom alt for sent, og at aksjonærene derfor ikke fikk den nødvendige informasjonen de har krav på. Ifølge dem var Microsofts toppfolk kjent med situasjonen flere måneder tidligere.

Ballmer innrømte ingenting hevder de, i hvert fall ikke ovenfor offentligheten, før i juli.

Les også: Nvidia bekrefter Surface 2.

Ballmer må forsvare seg
Steve Ballmer, økonomisjef toppsjef Peter Klein, og tidligere markedssjef Tami Reller (nå Executive Vice Presiden) er inkludert i søksmålet.

Ifølge advokatene kjente Microsoft til situasjonen allerede i første kvartal i år. Selskapet satte ned prisen på Surface RT i Norge fra rundt 3900 kroner til 2990 kroner.

Dette hevder de
«De tiltalte forårsaket at Microsoft utstedte vesentlig falske og villedende regnskaper, og økonomiske avsløringer for kvartalet som endte 31. mars 2013.

Saksøktes materielt falske og villedende oppførsel gjorde det mulig for Microsoft å hindre Surface RTs regnskapsdag, og forsinket noe som ville være ensbetydende med en innrømmelse av selskapet at dets aller viktige inntreden i nettbrett-markedet hadde vært en fiasko», heter det i søksmålet.

Ingen kommentar
Microsoft har ikke avslørt hvor mange Surface-enheter de har solgt, men har solgt Surface-produkter for 853 millioner dollar per 30. juni 2013.

Microsoft har ingen kommentar til søksmålet.
 

Kilde:
Neowin

Stikkord: Microsoft, surface