Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sender du en Gmail, leses den maskinelt av Google. Det må du bare forvente, sier Google selv. (Ill.: Google)

Google: – Forvent ikke privatliv!

De leser e-posten din, ja.

Google har tidligere møtt hard kritikk (blant annet fra Microsoft) for at de bruker innholdet i e-posten din til å servere deg annonser.

Svarer på søksmål
Nå har den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Watchdog saksøkt Google for denne praksisen.

I sitt svar på søksmålet sier Google rett ut at folk flest slett ikke kan regne med noe privatliv når de legger e-posten sin i hendene på tredjepart.

– Som å bli lest av sekretæren
– Den som sender et forretningsbrev brev til en kollega kan ikke bli overrasket over at kollegaens sekretær åpner brevet. På samme måte kan heller ikke folk som bruker web-basert e-post i dag ikke bli overrasket over at deres e-brev blir behandlet av mottakerens e-postleverandør i løpet av leveringsprosessen. Faktisk er det slik at en person ikke kan ha noen legitim forventning om privatliv når det gjelder informasjon hun eller han frivillig overlater til tredjepart, heter det.

– Leses ikke av mennesker
Dermed er det ikke sagt at Google-ansatte på daglig basis morer seg med å lese dine hete kjærlighetsbrev og intime betroelser.

Nei, Google forsikrer denne gangen som tidligere at ingen mennesker leser e-posten. Den blir elektronisk behandlet, og formålet er utelukkende kommersielt.

– Bare kommers
Google har med andre ord bare interesse av hva du kan komme til å kjøpe, ikke av livet ditt og tankene dine for øvrig.

Og det er jo betryggende…

Stikkord: Google, personvern