Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Carl Icahn har masse penger, og er kjent for å være en svært proaktiv investor som presser selskaper til å gjøre som han vil etter å ha kjøpt seg inn i dem for en billig penge.

Dette sendte Apple rett opp

Stor-investor mener selskapet er ekstremt underpriset.

Milliardær-investor Carl Icahn har vært i samtaler med Apple-toppsjef Tim Cook om kjøp av askjer.

– Ekstremt underpriset
Dette ble kjent samtidig som Icahn uttalte at Apple er et ekstremt underpriset selskap. Slike signaler fra en mann som har penger nok til å kjøpe Dell kunne gitt etthvert selskap et skikkelig løft på det åpne markedet, og det var akkurat det som skjedde.

Etter Icahns uttalelser steg selskapets børsverdi med 4.74 prosent. Ifølge flere rapporter skal milliardæren ha kjøpt Apple-aksjer for 1 milliard dollar.

Har fortsatt en svært høy verdi
For mange selskap er dette et stort beløp, men når man snakker Apple utgjør det mindre enn 1 prosent av selskapets svimlende verdi på 444 milliarder dollar.

Likevel hadde investeringen stor effekt på aksjen som endte på 490 dollar aksjen etter at Icahns planer ble kjent. Så mye verdt har ikke Apples aksje vært på syv måneder, og i juli i år var faktisk verdien nede i under 400 dollar. Det skjedde sist i mai samme år.

Kan Apple nå 700 igjen?
Icahn mener Apple-aksje er verdt 625 dollar. Det er helt realistisk målsetting å nå en slik aksjeverdi for et selskap noen trodde kanskje ville nå 1000 dollar aksjen når de var verdt aller mest.

I september i fjor var Apples akjse priset til 699.80 dollar. Dette skjedde etter Apples gode iPhone 5-forhåndsbestillingstall. Ichan har som nevnt snakket direkte med Tim Cook, og han har planer om å kjøpe mer av selskapet senere.

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple