Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det handlet om piratlov, Apple og smarte dingser i 2013. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Så mange har testet pirat-nettleseren

– Vi trodde ikke pågangen skulle være så stor.

The Pirate Bays modifiserte Firefox 23-nettleser er allerede lastet ned 100 000 ganger siden lanseringen for tre dager siden.

Stor interesse
Det var i forbindelse med 10-års-markeringen av fildelingstjensten svenskene snekret sammen nettleser, og bygget inn anonymseringstjenesten TOR og flere utvalgte proxyer.

Pirate Bay er selv overrasket over responsen, og trodde ikke så mange ville laste den ned iløpet av så kort tid. – Da er det vel sånn at folk vil se nettsider deres myndigheter og domstoler prøver å gjemme unna for dem, forklarer Winston fra Pirate Bay til TorrentFreak. 

Les også: Disse landene er pirat-verstinger.

PirateBrowser bruker TOR og proxyer for å gi tilgang til Pirate Bay i land som stenger tilgangen.

Gjør deg ikke anonym
PIrate Bay ble nødt til å skaffe mer båndbredde for å kunne levere programmet kjapt nok. Fortsatt lastes nettleseren ned over tusen ganger i timen.

Mange vil kanskje tro at nettleseren gjør deg nett-anonym, men dette er ikke poenget med den, da dette ville ha den negative effekten at nedlastinger ville gått mye tregere.

Til Mac og Linux senere
Poenget med PirateBrowser er å gi tilgang til The Pirate Bay-nettsidene, og dermed kunne laste hente .manget-lenkene til innholdet. Land som Iran, Nord-Korea, Danmark, Storbritannia, og Nederland har «stengt» tilgangen til TPB.

Mac og Linux-versjoner av nettleseren kommer senere.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirate bay