Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple får det travelt i rettssalene i dag. (Ill.: Panther Media)

Tre saker på én dag

Travel fredag for Apple.

Når California våkner til liv i dag ved 17-tida norsk tid, vil Apples batteri av advokater haste til jobben.

Tre viktige saker
Intet mindre enn tre viktige saker for selskapet skal i løpet av dagen diskuteres i det amerikanske rettsatsapparatet.

I den føderale appellretten må de møte sammen med erkerivalen Samsung for å få vurdert salgsforbudet mot 26 Samsung-telefoner på ny.

Mye om og men
Dommer Lucy Koh dømte som kjent i august i fjor Samsung for å ha kopiert Apples iPhone og iPad med sin Galaxy-serie.

Siden har saken gått fram og tilbake i rettsapparatet, og det er ennå høyst uklart om dommen vil få noen konsekvenser verken for Samsung eller Apple.

Men i dag er det altså nye runde, og denne gangen gjelder det salgsforbudet. Et forbud som faktisk ble opphevet like før jul i fjor av den samme dommer Koh.

Ny runde i importforbud
Og som om ikke dette var nok så har Apple gående en sak der de fikk import- og salgsforbud mot eldre iPhone- og iPad-modeller, etter at Samsung vant fram i handelsorganet ITC (International Trade Comission).

Selveste president Obama overkjørte avgjørelsen, men det ville ikke Samsung finne seg i. Nå må ITC ta en ny runde, og den skal tas i dag.

Prisdiktat på bøker
Og endelig må Apples super-travle advokater skynde seg til et møte for å få vite hva de skal gjøre etter at de ble dømt for prisdiktat på e-bøker for en måned siden.

Apple har allerede signalisert at de vil anke dommen, så det er lite trolig at advokatene deres kan ta ferie med det første.

Stikkord: nettbrettkrigen