Annonse


Tre saker på én dag

Når California våkner til liv i dag ved 17-tida norsk tid, vil Apples batteri av advokater haste til jobben.

Tre viktige saker
Intet mindre enn tre viktige saker for selskapet skal i løpet av dagen diskuteres i det amerikanske rettsatsapparatet.

I den føderale appellretten må de møte sammen med erkerivalen Samsung for å få vurdert salgsforbudet mot 26 Samsung-telefoner på ny.

Mye om og men
Dommer Lucy Koh dømte som kjent i august i fjor Samsung for å ha kopiert Apples iPhone og iPad med sin Galaxy-serie.

Siden har saken gått fram og tilbake i rettsapparatet, og det er ennå høyst uklart om dommen vil få noen konsekvenser verken for Samsung eller Apple.

Men i dag er det altså nye runde, og denne gangen gjelder det salgsforbudet. Et forbud som faktisk ble opphevet like før jul i fjor av den samme dommer Koh.

Ny runde i importforbud
Og som om ikke dette var nok så har Apple gående en sak der de fikk import- og salgsforbud mot eldre iPhone- og iPad-modeller, etter at Samsung vant fram i handelsorganet ITC (International Trade Comission).

Selveste president Obama overkjørte avgjørelsen, men det ville ikke Samsung finne seg i. Nå må ITC ta en ny runde, og den skal tas i dag.

Prisdiktat på bøker
Og endelig må Apples super-travle advokater skynde seg til et møte for å få vite hva de skal gjøre etter at de ble dømt for prisdiktat på e-bøker for en måned siden.

Apple har allerede signalisert at de vil anke dommen, så det er lite trolig at advokatene deres kan ta ferie med det første.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse