Annonse


Nå vil også han til Island

Edward Snowden ville dit. Det samme ville Julian Assange. Og vil også Kim Dotcom flytte deler av virksomheten sin til Island.

Fyrtårn i Nord-Atlanteren
Sagaøya vest for oss har med rette eller urette fått rykte på seg for å være et ytringsfrihetens og nettfrihetens fyrtårn, et siste tilfluktssted for folk som amerikanske myndigheter er på jakt etter og som de truer med drakoniske straffer om de får tak i dem.

Dette har tydeligvis også Kim Dotcom fått med seg.

Kan bli utlevert
Den tyske piratkongen som driver sin virksomhet fra New Zealand er begjært utlevert til USA, men så langt har ingen dommer gitt klarsignal for det.

Annonse
Nå frykter Dotcom at nye lover skal gjøre også New Zealand utrygt for ham og fildelingstjenesten Mega.

Spionlover og Lavabit-stenging
-Mega planlegger å flytte den delen av virksomheten som gjelder personvern fra New Zealand til Island om de nye spionlovene GCSB og TICS blir vedtatt, sier han på Twitter.

Ifølge Torrentfreak.com skal Dotcom ha blitt skremt av at varsleren Edward Snowdens e-postleverandør Lavabit nylig ble stengt, angivelig etter press fra amerikanske myndigheter.

Anonym tjeneste
En vesentlig del av Megabit-ideen er å garantere brukerne full anonymitet. 

All utveksling sav data skjer anonymt. Det samme gjør betalingen. Ingen informasjon om brukeren eller innholdet som utveksles ligger på Megas servere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse