Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mobilspillet FunRun lages av et knippe studenter i Norge. (Ill.: Dirtybit)

30 millioner!

Dette kan bli en norsk «Angry Birds»-suksess.

I september i fjor ble det kåret til «Beste mobilspill» og «Spillernes valg» under den norske spillprisutdelingen Norwegian Game Awards.

Triumf for studiekamerater
Nå feirer studiekameratene Erlend Børslid Haugsdal, Marius Giske, Peder August Aune, Martin Nybø Vagstad, Martin Skarbø og Nicolaj Broby Petersen i Trondheim nye triumfer både i iOS- og Android-universene med gratispillet FunRun.

Mobilspillet har passert 30 millioner nedlastinger, og antallet daglige brukere ligger nå på imponerende 10 millioner, skriver det anerkjente, amerikanske teknologinettstedet Techcrunch.

– Kan bli ny Angry Birds-suksess
Nettstedet sammenligner FunRun med den finske storsuksessen Angry Birds, og mener at det nå er nordmennenes tur til å komme på den internasjonale mobilspillhimmelen.

Samtidig påpeker de at markedet for slike spill-apper nå begynner å bli svært trangt, og at apper som nærmest er utviklet på kjøkkenbordet får det stadig vanskeligere i konkurransen mot pengesterke programvarehus.

De seks studentene driver selskapet Dirtybit, og har siden i fjor utvidet med to ansatte til.

Kan få rett
Desto mer imponerende at de tre norske studentene nå spiller i hovedligaen, mener de.

– Jeg tror at denne typen spill blir den neste bølgen innen mobilspill, og at vi med Fun Run er med på å starte en kommende trend, uttalte Erlend Børslid Haugsdal i et intervju med Bergens Tidende i fjor høst.

Alt tyder nå på at han kan få rett.

 

 

Stikkord: app, app store, google play, mobilspill