Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med fartstid siden 1877 er The Washington Post en av USAs mest tradisjonsrike aviser. Nå er den solgt til Amazon-grunnlegger Jeff Bezos. (Ill.: washingtonpost.com)

Amazon-gründer kjøper storavis

Får Washington Post for 1,5 milliarder.

Jeff Bezos, gründer og mangeårig sjef i verdens største nettbutikk Amazon. com, kjøper den tradisjonsrike, amerikanske storavisen The Washington Post.

«Plutselig og overraskende»
Dette ble kjent i går kveld norsk tid.

Ifølge avisen selv kom salget «plutselig og overraskende». Overtakelsen blir av enkelte ansaand beskrevet som en «begravelse», ifølge The Verge.

Kjøpesummen er på 250 millioner dollar, om lag 1,5 milliarder norske kroner. Selgeren er Graham-familien, som har eid avishuset i fire generasjoner.

136 år gammel
The Washington Post ble grunnlagt i 1877 og regnes ved sien av The New York Times som den mest innflytelsesrike avisen i USA.

Avisen har et særlig grep om begivenheter rundt det politiske liv i den amerikanske hovedstaden, og huskes blant annet for avsløringene rundt Watergate-skandalen i 1974.

Avsløringene førte til at USAs president Richard Nixon måtte gå av.

Personlig kjøp
Det er Jeff Bezos personlig og ikke selskapet Amazon som kjøper avisen. Det blir derfor ingen fusjon mellom nettbutikken og mediehuset.

The Washington Post gir også ut nyhetsmagasinet Newsweek, som nylig la ned sin papirutgave og nå bare lever videre digitalt.

Stikkord: amazon, medier