Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om en lader som dette er manipulert, skal du nå få beskjed. (Ill.: Apple)

Gir beskjed om laderen er «fikset»

Apple tetter hullet, på en måte…

I begynnelsen av juni ble det kjent hvordan en Apple-lader kan manipuleres, slik at uvedkommende kan få kontroll over telefonen din.

Vist fram i Las Vegas
Bak hacket sto forskerne Billy LauYeongjin Jang og Chengyu Song ved Georgia Institute of Technology (GIT) i USA.

I går viste de tre fram hacket på Black Hat-konferansen i Las Vegas.

Ikke trukket for retten
Men mens de te forskerkollegene Flavio Garcia, Baris Ege og Roel Verdult ikke får vise fram hvordan et av verdens mest utbredte billås-systemer kan hackes på grunn av søksmål fra bilbransjen, kan de tre Apple-hackerne trygt fortelle verden hva de har oppdaget uten å risikere søksmål fra Apple.

En slags løsning
Ja, faktisk har Apple allerede kommet med en salgs løsning på problemet. Eller rettere sagt en kvikkfiks som skal virke før de eventuelt konstruerer ladesystemet sitt slik at det ikke kan tukles med.

I Apples kommende mobile operativsystem iOS 7 får du nemlig en advarsel der det står:

Stoler du på datamaskinen som er koblet til? Gjør du det, får den full tilgang til enheten din og alle data som ligger på den.

Får beskjed
Denne beskjeden får du både når du kobler til en Mac eller PC og når du kobler telefonen din til stikkontakten via en lader noen har tuklet med.

For tuklingen innebærer nemlig at noen legger inn en liten datamaskin i laderen, komplett med linux-programvare som tar kontroll over telefonen.

Tar kontroll
De tre forskerne har blant annet demonstrert hvordan de kan få en telefon tilknyttet en slik lader til å ringe en annen telefon uten eierens vitende.

iOS 7 er foreløpig bare ute i prøveversjon, men ventes å komme i ferdig versjon i løpet av høsten.

I mellomtiden er det kanskje greit å være litt forsiktig med å bruke fremmede ladere og ikke minst hvem du låner bort laderen din til…

Kilder:
Ars Technica
The Next Web
CNet

 

 

Stikkord: Apple, hacking, ipad, iphone, sikkerhet