Annonse


Prøvde seg på Det Hvite Hus

De syriske hackerne som har plaget verden – og spesielt presseorganer – i lang tid har nå slått til i verdens maktsentrum.

Tre kontoer tatt
Ifølge nettstedet Nextgov.com ble e-postkontene til tre ansatte i Det Hvite Hus i Washington hacket, mens E Hacking News kan fortelle at Syrian Electronic Army sto bak.

Denne hacker-«armeen» har tidligere slått til mot en rekke større amerikanske og britiske mediebedrifter, blant dem ReutersSky News og ironisk nok tulle-avisen The Onion.

Tar over Twitter-kontoer
Metoden har vært å overta Twitter-kontoer og gjennom disse sende ut falske nyhetsmeldinger. 

Annonse
Hensikten er tilsynelatende på finurlig og ikke-åpenbart vis å vri nyhetsbildet over i en retning den syriske regjeringen liker bedre enn den versjonen som vanligvis havner i vestlige medier.

Ikke bekreftet
Motivet for Det Hvite Hus-hackingen kan ha vært å få innblikk i politiske prosesser som normalt skal holdes innenfor husets vegger.

Barack Obama og hans administrasjon har så langt ikke bekreftet hackingen. Det skal imidlertid være på det rene at det ikke dreier seg om medarbeidernes jobbmail, men om Gmail-kontoene deres.

Kidnappingen skal raskt ha blitt oppdaget, og ingen direkte skade skal ifølge kildene ha skjedd.

Reuters-angrep nr. 2
Derimot har de syriske hackerne greid å gjennomføre et angrep nr. 2 på det store, internasjonale nyhetsbyrået Reuters, ifølge Wall Street Journal.

Også denne gangen ble kompromitterte Twitter-kontoer brukt til å spre falske budskap.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse