Hopp til navigasjon Hopp til innhold
EA har droppet Online Pass, men tjener nå mer penger på nettbaserte spill enn fysiske disker. (Ill.: Playday.no)

Nå tjener de mest på nett

Spill: For første gang forbi diskene.

Folk kjøper fortsatt spill i esker. Men spørsmålet er hvor lenge det varer.

Over halvparten
For nå kan spillgiganten EA (Electronic Arts) melde at over halvparten av inntektene deres kom fra rene digitalspill uten tilknytning til fysiske medier i siste kvartal.

Marginen er knapp, med 49,3 prosent som fortsatt kommer fra de tradisjonelle diskene solgt over disk i GameStop-butikker og andre steder.

Betal underveis
Men tendensen er klar. EA spesielt og spillbransjens generelt går mer og mer i retning av strømming, nedlasting, abonnement og «betal etterhvert som du spiller»-modeller.

Går vi nærmere inn i tallene, ser vi at det ikke primært er de tradisjonelle høyprofilerte titlene som gir de store inntektene lenger.

«Gratis» spill
Snarere er det «smurfebær»-modellen der brukerne betaler for nye nivåer, oppdateringer og funksjoner i spillet som gir avkastning.

Vi snakker med andre ord om såkalt «in app»-kjøp og viderekjøp etter bruk av såkalte «free to play»-spill som er gratis i utgangspunktet, men som koster penger om du vil henge med videre.

Mobil og brett
Og her er det selvsagt mobil og brett som er dominerende, Med spill som «The Simpsons: Tapped Out» og «Real Racing 3» som to av de store melkekuene.

Kilde:
ArsTechnica.com

 

Stikkord: ea, nettspill, Spill, strømming