Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Surface RT har ikke gått som varmt hvetebrød. Kanskje et priskutt kan hjelpe litt?

Nå er Surface mye billigere enn iPad

Prisen kuttet heftig i Norge også.

Fredag forrige uke kunne vi melde at Microsoft varslet RT-priskutt.

3000 kroner for 32 GB-modellen
Priskuttet kom naturligvis først til USA, blant annet hos Staples, men nå er den gjeldende også her hjemme. Det er snakk om et kutt på rundt 900 kroner for RT-utgaven (den med ARM-brikkesett).

Før kostet den rundt 3900 kroner i norske nettbutikker (32 GB), men nå er prisen 2999 kroner for samme modell, noe som også gjenspeiles på selskapets norske Surface-nettside: «Stort potensiale. Liten prislapp».

Billigere enn iPad
Dermed er Surface RT 32 GB langt billigere enn iPad 4, som Apple skal ha 3890 kroner for, og som har mindre lagringsplass, nemlig 16 GB. Det nærmeste man kommer RT på pris er iPad mini. Den koster 2590 kroner, men har mindre skjerm (7.9") enn både RT og iPad 4.

Priskuttet er trolig et ledd i en større kampanje, ikke bare for å skaffe flere Windows 8-økosystembrukere, men for å kvitte seg med lagervare. Vi tipper nemlig det ikke er så veldig lenge til Surface får en oppfølger.

Annonse
Stikkord: surface