Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Shcmidt er ordknapp, men avlsører at Apple og Google har hatt mange samtaler den siste tiden, og at forholdet er på bedre nå enn det har vært en god stund. (Ill.: Guillaume Paumier, CC-BY/guillaumepaumier.com)

Nå snakker han med Apple igjen

Men om hva?

Til Reuters avslører Google-sjef Eric Schmidt at forholdet mellom Apple og Google kanskje ikke er så kjølig som mange har trodd. I hvert fall ikke akkurat nå.

– Vi snakker sammen
De to selskapene har hatt et tilsynelatende kjølig forhold etter at Jobs' biografi kom i oktober 2011.

Jobs var tydelig svært sint på Schmidt som han hevder stjal hele iPhone-konseptet (Schmidt satt i Apples styre frem til 2009) for å bruke det i Android. HTC Dream var den første Android-mobilen på markedet, og den kom i oktober 2008. iPhone ble lansert juni 2007.

Enda kjøligere ble det når Apple lagde sin egen karttjeneste.

Vil ikke avsløre hva de snakket om
Men de to selskapene skal ha hatt en rekke samtaler i år, og Google-sjefen bekrefter at de to partene nå er bedre venner.

– Apple og Google fører stadig forretningssamtaler om en rekke forskjellige saker, avslørte en ordknapp Schmidt.

Går ikke i detaljer
Og der stopper det egentlig. Schmidt vil ikke gå i detaljer, og avsløre hva de to gigant-selskapene har snakket om i løpet av det siste halvåret.

Men han avslørte at det er Googles forretningssjef Nikesh Arora, som har ledet mange av møtene. Om det betyr at de ikke snakket om annet enn eksisterende avtaler, og ikke mer spennenede ting som har noe direkte med nye produkter og tjenester å gjøre, det blir som de sier, bare spekulasjoner.
 

Kilde:
Reuters

Stikkord: Apple, Google