Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Acer går tilbake over 35 prosent i forhold til andre kvartal i fjor.

Dramatisk for PC-bransjen

Acer ned 35 prosent.

Tall fra Gartner og IDC gjør det helt klart at PC-en fortsetter å miste sin markedsposisjon.

Dramatisk
For analysesselskapene er mer eller mindre enige (Gartner: -10,9 prosent, IDC: -11,4 prosent) om at PC-salget har gått ned ganske så dramatisk i andre kvartal 2013 i forhold til året før.

I andre kvartal 2012 ble det sendt avgårde 85 milloner PC-er, på samme tid i år er tallet omtrent 76 millioner. Dette er femte kvartal på rad at bransjen ser negative tall i PC-segmentet.

Over 30 prosent dårligere
Spesielt skremmende er tallene til Asus og Acer. Acer Group går tilbake hele 35,3 prosent i tredje kvartal, mens Asus går tilbake 20,5 prosent (Gartner).

Lenovo (som tar førsteplassen fra HP), og HP gjør det «best», med minus 0,6 og 4,8 prosent (Gartner).

Slik forklares tallene
Dette sier Gartner om tallene:

«Selv om Windows 8 har fått skylden av noen som årsaken til PC-markedets tilbakegang, tror vi dette er ubegrunnet.

Dette fordi det ikke forklarer den vedvarende nedgangen i PC forsendelser, og heller ikke forklarer Apples ytelse i markedet».

IDC skyldte på Windows 8
Dette sa IDC i forrige kvartal:

«Mens noen forbrukere setter pris på de nye formfaktorer og berørings-mulighetene i Windows 8, har de radikale endringer i brukergrensesnittet, fjerning av den kjente Start-knappen, og kostnadene forbundet med berøring gjort PC-er til et mindre attraktivt alternativ til dedikerte nettbrett, og andre konkurrerende enheter. 

Microsoft vil måtte gjøre noen veldig tøffe beslutninger fremover hvis den ønsker å bidra til å blåse liv i PC-markedet.»

Les også: Acer: – Windows 8 har ingen verdi.

Dette sier IDC nå
Og dette sier IDC i denne kvartalsrapporten:

«Tallene reflekterer et marked som fortsatt sliter med overgangen til berøringssystemer med Windows 8, samtidig som de prøver å rettferdiggjøre Ultrabook-prisene i et marked med økomisk press, og konkurranse fra nettbrett og andre enheter.»

Total-tallene:

Per produsent:

Kilder:
Gartner
IDC

Stikkord: pc