Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kinesiske myndigheter vil utvikle «Pre-Crime»

– Frankrike overvåker alt

Hvilket land er neste ut?

Ifølge den franske avisa Le Monde (via AP og Yahoo), samler også franske myndigheter inn massive mengder data fra Twitter og Facebook.

– Ikke det samme som PRISM
Det kommer frem at landet har en massiv overvåkningssentral i en bunker som en del av landets etterretningstjeneste «General Directorate for External Security». Forskjellen på PRISM og Frankrikes overvåking, er at PRISM samler inn all data ifølge rapporter, mens Frankrikes program kun samler inn metadata, dvs. når samtalen fant sted, eller hvor eposten ble sendt fra.

Det skal heller ikke være sånn at Frankrike har direktetilgang til de store amerikanske serverparkene slik som PRISM.

Les også: Slik unngår du overvåkingen.

Følger med
Likevel skal det være snakk om innhenting av data fra all epost, SMS og telefonsamtaler, samt aktivetet på Facebook og Twitter. Det skal også være igangsatt spionering av trafikk fra Frankrike og mot resten av verden.

Le Monde har ikke avslørt sine kilder, eller opplyst hvor informasjonen er hentet fra.

– Kan ikke sammenlignes med PRISM
En fransk jurist bedyrer at programmet overhode ikke kan sammenlignes med NSAs aktiveter, men databasene skal likevel være gigantiske.

GDES skal ha lagret flere millioner GB med informasjon. Informasjon som er tilgjenglig for andre etterretningstjenester som opererer innenlands. Også militæret har tilgang ifølge avisa.
 

Kilde:
Yahoo

Stikkord: prism, sikkerhet