Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Michael Mol/Flickr

Gjør de endelig noe med dette Windows-problemet?

Stort trackpad-samarbeid gir håp.

Det har tatt mange, mange år, og det har blitt lovt tidligere.

Gjør de endelig noe med problemet?
Trackpads på Windows-bærbare fungerer rett og slett ikke like behagelig som på MacBooks. Dette grunnet mye forskjellig maskinvare, mens Apple kun behøver å tenke på egen maskin- og programvare.

Men nå er det lov å håpe at det endelig blir gjort noe etter mange år, for nå skal Microsoft og Intel samarbeide med de to ledende trackpad-produsentene.

Et gammelt problem
Allerede i november 2011 skrev vi om at Synaptics lovte silkemyk Windows 8-berøring ved hjelp av «Large image sensing (IS) Clickpad». I august 2012 skrev vi en lignende sak, også den om Synaptics forsøk på å gjøre noe med problemet ved hjelp av trackpad-teknologien «Forcepad».

«Det negative i en ellers oppløftende sak for PC-markedet er at ForcePad-teknoligien ikke kommer i år, men en eller annen gang neste år. Kjipt for Microsoft som skal lansere Windows 8 allerede førstkommende oktober, mer nøyaktig den 26», skrev vi den gang. Vi får se om det skjer noe denne gang.

Stort samarbeid
For Microsoft og Intel har startet et samarbeid, sammen med Elan og Synaptics (de to selskapene som lager selve trackpadene), for å kunne levere en langt bedre opplevelse i Windows 8.1 takket være noe de har døpt «Precision Touchpad».

Samarbeidet gjør det mulig for Windows 8.1 kommunisere direkte med Elan og Synaptics' trackpad-maskinvare, og det bør kunne legge alt til rette for en bedre flerberøringsopplevelse i det nye OS-et som kommer til høsten.

– Noen få maskiner får det i år
Microsoft har også jobbet med teknologi som er smart nok til å vite når du kommer borti trackpaden ved en feiltagelse slik at bevegelser ikke registreres.

Prosjektet er i startfasen, men Microsoft er optimistiske og tror at bærbare med forbedret trackpads blir tilgjengelig i butikkene senere i år. Det er foreløpig ikke kjent hvilke PC-produsenter som er med på dette. Kanskje blir det en del av Intels Ultrabook-spesifikasjoner? Vi får se.

Kilde:
The Verge

Stikkord: windows 8