Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I Windows 8.1 blir det ikke lenger mulig å laste opp bilder direkte til Facebook og Flickr fra foto-appen. (Ill.: Microsoft)

Microsoft sletter smart Windows-funksjon

Facebook og Flickr forsvinner.

Av en eller annen grunn har Microsoft valgt å droppe Facebook og Flickr-støtte i Windows 8.1.

Ikke godt mottatt
I Windows 8 er det mulig å laste opp bilder direkte fra foto-appen, til de to tjenestene, en funksjon som ikke blir å finne i Windows 8.1 som lanseres i endelig versjon til høsten.

Nyheten ble ikke godt mottatt, da mange som bruker foto-appen, bruker den akkurat fordi denne funksjonaliteten er med fra start.

Ønsker Facebook og Flickr velkommen
Ifølge Microsoft var implementeringen i Windows der fra starten av fordi det var for få apper, men nå som «det er mange app i butikken som gir mulighet til å se bilder på andre tjenester», så har Microsoft altså valgt å kvitte seg med funksjonen.

Videre sier Microsoft at: «Vi er sikre på at Facebook vil tilby de samme flotte måtene for å se på og gi tilbakemeldinger på bilder med Facebook. Vi ønsker Flickr velkommen til å gjøre det samme.»

Vi ga ikke Microsofts egne Modern UI-apper gode skussmål når vi anmeldte Windows 8 sommeren i fjor. Dette hjelper definitivt ikke på inntrykket.

Berøres WIndows Phone?
Det er akkurat slik kjernefunksjonalitet som er viktig for Windows Phone, og derfor mange går til anskaffelse av en: for å slippe å installere tredjepartsprogramvare for å gjøre slike trivielle, men viktige ting.

Nå frykter de som er på Windows Phone-plattformen at Microsoft også skal trekke den samme funksjonen i Windows Phone 8. Heldigvis har vi ikke hørt noen konkrete rykter om at dette kommer til å skje, men hvem vet.
 

Kilde:
The Verge

Stikkord: windows 8