– Google jobber med spillkonsoll

Google jobber med å utvikle en spillkonsoll basert på Android, melder den store, seriøse næringslivavisen Wall Street Journal.

Vil bygge ut suksessen
Årsaken skal være at Google vil bygge videre på suksessen med sitt mobile operativsystem, som ble lansert i 2008 og nå er å finne på 75 prosent av verdens smarttelefoner og 57 prosent av alle nettbrett.

Ifølge avisen er det både frykten for at Apple kommer til å gå inn i den lukrative spillbransjen og konkurransen fra stadig mer funksjonsrike og oppkoblede konsoller fra Sony og Microsoft sommer årsaken til satsingen.

Annonse

Komme Apple i forkjøpet?
I 2009 gikk det rykter om at Apple skulle videreutvikle sin Apple TV-boks til å også å bli en spillmaskin, men siden har det vært stille om dette.

Derimot er det et faktum at både Sonys kommende PS4 og Xbox One fra Microsoft blir mer og mer funksjonsrik og oppkoblet og dermed minner mer og mer om «økosystemer» som Android og iOS.

Oppkoblede spillkonsoller
Spesielt Xbox One ser ut til å bli vel så mye en «alt i ett» TV-boks som i enda større grad enn dagens Xbox 360 fikser både strømming av film og musikk.

Begge konsollene ble presentert under E3-messen i Los Angeles for to uker siden.

«Kunnskap om emnet»
Noen flere detaljer om Android-spillkonsollen har Wall Street Journal ikke. Men kildene de har det fra blir oppgitt som «folk som har kunnskap om emnet».

De samme kildene kan ifølge avisen også fortelle at arbeidet med Google-klokka er godt i gang.

Ny versjon av mediaball
Denne klokka gikk det rykter om i mars, i kjølvannet av tilsvarende planer fra Apple (rykter) og Samsung (bekreftet).

Og som om ikke dette var nok, sier kildene at Google er i gang med neste versjon av mediaballen Nexus Q.

Denne ble aldri lansert på markedet, men mye tyder ifølge Wall Street Journal på at den neste versjonen vil bli det.

Annonse
Annonse