Åpner for strømming av nye filmer

Selv om Netflix, iTunes og andre nok har redusert den ulovlige nedlastingen av film er det fortsatt slik at de fleste nyere filmer ligger ute på nettet gratis.

Strømming av nye DVD-titler
I et forsøk på å komme piratvirksomheten til livs har nå filmselskapene Sony og Disney startet med strømming av filmer som nettopp har kommet på Blu-ray og DVD til utvalgte hjemmekunder i Sør-Korea, skriver The Wall Street Journal (krever abonnement for å se hele artikkelen).

Filmene tilbys for salg både via TV-bokser og PC og brukeren har valget mellom å kjøpe vanlig billett til kinoforestillingen og å kjøpe «billett» til strømme-utgaven hjemme.

Annonse

Det skal være første gang Hollywood gjør noe slikt.

Blant de første filmene som ble tilgjengelige på denne måten var Django Unchained og Rive-Rolf, begge mens de fortsatt gikk på kino.

Eksperimenterer med kinofilmer
Helt nye, premiereklare filmer liggerofte ulovlig på nettet, men det er det som oftest snakk om dårlige amatørkameraopptak fra kinosalen.

Dermed vil hjemme-tilbudet trolig kunne fungere som medisin mot dette fenomenet.

Kino fortsatt nummer 1
Det vil likevel trolig gå lang tid – om det noensinne skjer – før filmselskapene slipper de mest attraktive titlene sine parallelt på kino og digitalt.

Fortsatt er det nemlig slik at kino er en stor inntektskilde. Dels på grunn av filmens nyhetsverdi og at den ikke er tilgjengelig (lovlig) andre steder, dels på grunn av at kino er en sosial greie og dels fordi det fortsatt (i hvert fall de som ikke har hjemmekino i hundretusenkronersklassen) gir den beste lyd- og bildeopplevelsen.

Over 1 milliard første helg
Et bevis på det er filmen Iron Man 3, som hadde premiere på norske kinoer den 26. april. Da den hadde premiere i USA 3. mai (ja, faktisk etter Norge), dro den inn over 1 milliard kroner allerede den første helga.

Om Hollywood klarer å få tilsvarende inntekter ved å tilby de samme filmene hjemme hos folk fra dag 1 er tvilsomt.

Annonse
Annonse