Annonse


Verdens letteste!

Sonys flotte Vaio-PC-er har lenge levd en noe tilbaketrukket tilværelse i Norge. Lenge var maskinene rett og slett ikke tilgjengelige her i landet.

I vanlig salg
Dette førte nok til at mange nordmenn siklet litt mens de var på en utenlandsk flyplass, og noen punget kanskje til og med ut og kjøpte med seg en hjem (bare for å oppdage at verken æ, ø eller å finnes på tastaturet).

Men nå er design-ikonene endelig å finne i Norge på bred basis.

– Konkurrerer ikke med «3999»
– I tillegg til Sonys egen nettbutikk kan du også kjøpe Vaio-maskinene i vanlige elektronikkbutikker. Men vi konkurrerer ikke med bærbare maskiner til 3999 kroner, forteller Sonys nordiske Vaio-ekspert Christopher Andersen til ITavisen.

Annonse


Andersen kan fortelle at Sony i stedet for kryptiske tallbetegnelser nå har valgt å bruke forståelige navn i stedet.

Tre grupper
Dermed snakker vi om tre produktgrupper: Pro, Duo og Fit.

Mens Pro er arbeidshesten, er Duo kombinerte nettbrett og Fit lettvarianten for den som vil ha med PC-en på en weekendtur uten å ha for mye å drasse på.

Letteste Ultrabook
Men selv de som vil ha «full pakke» trenger ikke å drasse. For 13-tommeren i Pro-serien veier nemlig godt under kiloen og er dermed verdens letteste maskin med offisielt Ultrabook-stempel.

Hele 95-prosent av Vaio-serien har nå pekeskjerm. Og Andersen forklarer hvorfor:

Win8 uten peking – nei takk!
– Vi føler at Windows 8 uten pekeskjerm er et dårlig konsept.

Sony har også smarte løsninger og detaljer som mange nok vil sette pris på.

Lader med wifi
For eksempel har ekstraladeren VGP-WAR100 (for både Pro og Duo) ethernet-kontakt og trådløs sender og mottaker.

Dermed kan den fungere som aksesspunkt for eksempel på et hotellrom der den trådløse forbindelsen er dårlig og det finnes en kontakt i veggen.

Smart løsning: Sonys nye lader har ethernet-kontakt innebygd, slik at du kan sette den opp som trådløst aksesspunkt. (Ill.: Tore Neset)

Luksus-penn
Med de hybride nettbrettene/laptopene i Duo-serien følger det med en elegant penn som kan minne litt om luksuspennene til Montblanc.

Pennene kan settes i et liten holder øverst til høyre på skjermen.

Pennen kan programmeres til å starte utvalgte programmer når den fjernes, slik at du ikke trenger å gjøre flere operasjoner for å komme i gang med det du ønsker å gjøre.

Som en fyllepenn: Den elegante Vaio Duo-pennen kan settes i en egen holder. (Ill.: Tore Neset)

Les også DinSide.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse