Annonse


Huawei er interessert i Nokia

Selv om Nokia leder soleklart i sitt segment, står Windows Phone kun for fattige 3.2 prosent av det totale mobilmarkedet.

Forsvinner Microsofts viktigste partner?
Nå venter vi veldig på Nokia
«EOS» som det har vært en rekke lekkasjer av, men også dette ryktet er veldig interessant. Faktisk er det mer enn et rykte.

For under et intervju med Financial Times gjorde Richard Yu, sjefen for selskapets forbrukergruppe, det klart at hans selskap var villige til å møte Nokia til samtaler om oppkjøp av det finske selskapet.

Et billig merkenavnfor nye Android-mobiler?
Huawei har i motsetning til Nokia hverken problemer med å tjene penger eller å skaffe seg markedsandeler. Det kinesiske selskapet er nemlig verdens største på teleteknologi.

Annonse


Hadde selskapet snappet opp Nokia (Microsoft hadde nok hatt noe å si i disse samtalene, også. Nokia er tross alt selskapets aller viktigste brikke i mobil-satsingen, foruten Windows Phone-OSe-et), ville de fått et langt bedre fotfeste i Europa og Nord-Amerika. Kanskje ikke med det første hva angår rene markedsandeler og kunder, men definitivt et forsatt kjent merkenavn innen forbrukerteknologi.

Nå benekter Huawei planene
Børsen sendte faktisk Nokias verdi opp 11 prosent etter at intervjuet ble kjent. Men nå er det gjerne sånn at selskaper ønsker å holde slike tanker og meninger til seg selv av rene taktiske årsaker, så det at Huawei-sjef Bill Plummer senere gikk ut og dementerte uttalelsene til Yu er greit å få med, men betyr muligens ingenting.

Plummer uttalte at selskapet ikke hadde noen som helst planer om å kjøpe Nokia, men ville ikke forklare hvor Yu hadde fått dette fra.

Kilder:
Financial Times
ZDNet

 

Annonse


Annonse


Annonse