– iPhone til 571 kroner

Ikke før har Apple lansert nye produkter, så starter ryktene å gå om produkter som kommer enda lenger fram.

Fire kilder
Mer eller mindre løse Apple-rykter hører ikke akkurat med til sjeldenhetene, men denne gangen stammer de fra den tunge nyhetsorganisasjonen Reuters.

Ifølge fire personer som ifølge nyhetsbyrået skal ha «kunnskap om emnet» vurderer Apple å gi sine kommende mobiltelefoner større skjerm enn tilfellet er i dag.

Annonse

Under 600
I tillegg tenker de på å komme med telefoner i billig-segmentet, og lansere disse i flere farger. Billig-telefonen vil koste under 600 kroner i USA.

Alt sammen er nå på diskusjonsstadiet, og det er ikke gitt at Apple vil gå i samme retning som Samsung, LG, HTC og alle de andre der ute som har et vidt og bredt utvalg av telefoner i alle prisklasser, former og farger.

Større skjermer
Konkret sier Reuters kilder at Apple vurderer å lansere to nye telefoner neste år. En av dem med 4,7 tommers skjerm og den andre med en skjerm på 5,7 tommer.

Til sammenlikning har dagens iPhone 5 en 4 tommers skjerm. Endringen som Apple ifølge Reuters kilder vurderer vil bringe flaggskip-utgaven av iPhone opp i samme størrelse som Samsungs flaggskiptelefon og bestselger Galaxy S4.

Kildene sier at fabrikantene allerede har blitt orientert om planene, trolig for å bringe på det rene om de kan levere disse skjermstørrelsene i de kvanta Apple forlanger.

Stammer fra butikkjed(er)
Reuters har også snakket med kilder sentralt plassert i minst en av USAs største elektronikkjeder. Ifølge disse kildene kommer Apple med en serie billigtelefoner til 99 dollar (om lag 571 norske kroner) i en rekke farger.

Det er imidlertid et klart forbehold om at prisen trolig innebærer binding til abonnement. For i USA selges det knapt løsrevne telefoner, og alle priser er «dopet» av bindingsavtaler.

Ungdomstelefoner
Disse telefonene skal ifølge kildene være utstyrt med en ny form for fingeravtrykkgjenkjenning, ha omslag av plast og komme i en rekke forskjellige farger.

Målgruppa er trolig tenåringer og folk som ikke har behov for en fullblods smarttelefon med stor skjerm.

Billig-telefonen vil likevel etter alt å dømme ha stort sett de samme funksjonene som «storebror».

Annonse
Annonse