– Sony og Microsoft like gode

I kjølvannet av den første dagen på spillmessen E3 i LOs Angeles har diskusjonene gått høyt om det er Sony eller Microsoft som har den beste løsningen for framtidas konsollgamere.

«Gode » og «Onde»
Etter Sonys pressekonferanse satt mange (inklusive denne skribent) igjen med et inntrykk av at Sony er «de gode», mens Microsoft er «de onde».

Dette på grunn av Microsofts lange liste over restriksjoner på Xbox One-spill som blant annet innebærer at du må betale gebyr når du skal kjøpe bruktspill og at du må være på nett minst en gang i døgnet for å fornye lisensen.

Annonse

– Nææh, VI ville aldri gjøre noe sånt!
Sony brysket seg på sin side med at de ikke hadde tenkt å innføre noe slik. At det fortsatt vil være mulig å kjøpe og selge brukte spill uten videre, låne det bort.

Og ikke minst: Har du først kjøpt et PS4-spill, så er det ditt til odel og eie. Ingen kan ta det fra deg, og ingen kan endre brukervilkårene underveis.

Spillprodusentene avgjør
Men stopp en hal.

Er det ikke spillprodusentene som avgjør slikt? For eksempel EA, som jo har en lang historie med ulike former for brukerrestriksjoner bak seg på alle plattformer.

Må på nett uansett
Jo, mener blant andre Neowin. For selv om ikke Sony har lagt opp til restriksjoner på egne spill, så har de lagt til rette for at andre (for eksempel EA) kan legge dem inn.

I tillegg må du i de fleste tilfelle aktivere spillene første gang via nett. Så da kan du heller ikke med PS4 se fram til å kose deg på hytta som bare har stearinlys og nødaggregat.

Ingen tvang fra Microsoft
Samtidig påpeker Microsofts Xbox-markedssjef Yusuf Mehdi overfor ArsTechica at de slett ikke pålegger noen å legge restriksjoner på bruktsalget. Det er bare en mulighet, akkurat som det er en mulig for utviklere av PS4-spill å gjøre akkurat det samme.

Det er med andre ord minimal forskjell på de to plattformene, når alt kommer til alt. Og «Good guys» og «bad guys» vil vi med trolig bare finne blant spillprodusentene.

Annonse
Annonse