Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Ingen» vil ha RT-nettbrett. Derfor har Asus halvvert prisen siden lanseringen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Dette viste Asus oss i dag

Mye lekkert aluminum, og en rå gaming-bærbar.

Asus bruker sommeren til å demonstrere nye, og eldre produkter, i Norge med et roadshow.

Hybriden ikke tilstede
Det var et noe ymse utvalg på standen av de helt ferskeste Computex-produktene, blant annet var ikke Android og Windows 8-maskinen Asus Transformer Book Trio (ja, den kan kjøre begge) tilstede, ikke engang som prototype. Kanskje ikke rart, den kommer nemlig ikke før i fjerde kvartal.

Prisen vil forhåpentligvis ikke være på over 10 000 kroner, men dette var kun et estimat fra Asus' talsperson, og ikke bekreftet fra hovedkvarteret.

Gaming-råskinn
Men vi fikk se Asus' nyeste gaming-råskinn G750 med Nvidias råeste mobil-GPU GTX 780M (fåes også med 765M og 770M). Prisen vil ligge på rundt 19 000 kroner for toppmodellen.

G750-spesifikasjoner:

* Intel Core i7
* Windows 8
* 17.3", full HD, anti-glare
* 8 til 16 GB RAM (32 GB maks)
* 750 GB to-harddisk-støtte (Raid 0)
* Tykkelse: 50 mm
* Vekt: 4.5 kg
* 8-cellers batteri

Ingen tvil om at alle vil ligne på MacBook Air:

Zenbook med super-panel
Zenbook U500 har vært i salg i Norge en god stund allerede, men det er den oppgraderte modellen som er virkelig sikleverdig med en skikkelig fet oppløsning på
2880 x 1620.

Navnet er U500VZ, og en spesial-modell med Raid 0-oppsett vil kun være tilgjenglig hos Komplett.no fra midten av neste måned til 15 995 kroner.

«Ingen» vil ha RT-nettbrett. Derfor har Asus halvvert prisen siden lanseringen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Hva med Windows RT?
Asus fortalte oss at de definitivt ikke er fornøyde med RT-salget. Dette er også grunnen til at de kun har et RT-nettbrett, nemlig VivoTab. Prisen har sakte men sikkert blitt kuttet fra rundt 6000 kroner til litt over 3000 kroner i norske nettbutikker siden lanseringen.

Ikke sjokkerende at de bekreftet ovenfor oss at dette aluminums-nettbrettet taper de penger på. Det er et flott nettbrett å holde i på alle måter, men RT er altså ikke helt der det bør være.

Asus' talsperson skjønner hvorfor kundene ikke flokker til RT-produkter – mye grunnet det dårlige app-utvalget, noe vi også fikk bekreftet.

Lekre VivoTab har dessverre Windows RT:

Gaming-maskinen (VGA nekter å dø):

IntelIntel var tilstede med egen representant, for foruten VivoTab som kjører gamle Tegra 3, var det kun Intel-brikkesett i samtlige andre produkter i traileren på Youngstorget i hjertet av Oslo.

Haswell er som kjent allerede lansert, men det kommer en ny utgave senere i år, optimalisert for ULV-maskiner (Ultra Low Voltage).

Maskiner fra Asus med disse brikkene kommer visstnok etter lanseringen av WIndows 8.1 (og med mid-end Intel HD Graphics 4400). Om dette er fordi 8.1 er optimalisert for de nye ULV-maskinene kunne ikke Asus bekrefte, men det høres ikke usannsynlig ut.

Lekre detaljer:

Aluminium overalt:

Annonse
Stikkord: asus