Alt om iOS 7

Så var WWDC-pressekonferansen over for denne gang. Sjelden har vi sett en så stor overhaling av iOS, nei stryk det, aldri har vi sett en så stor overhaling av iOS 7.

Ble som vi trodde
For det nye grensensittet er helt nytt: borte er alle liksom-elementer fra det virkelige liv – tilbake står det igjen et stilrent OS, som, tør vi si det, minner endel om Windows Phone 7. Alt er flatt, rent og elegant – akkurat som hva man forventer fra Jony Ive, altså.

Siri er oppgradert en hel del, og kan nå beordres til å aktivere og deaktivere funksjoner som Bluetooth, og justere lysstyrken. Stemmen høres nå også langt mer naturlig ut, og man kan også velge en mannsstemme, om det passer bedre.

Annonse

Disse enhetene får iOS 7
«iOS 7 vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering for iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og iPod touch (femte generasjon) i høst. Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelig på alle produkter».

Dette sier Apple
Dette sier Apple i pressemeldingen om grensesnittet:

«I dag lanserte Apple iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden første iPhone, med et fantastisk, nytt grensesnitt. iOS 7 er helt nydesignet med diskré bevegelser, en elegant fargepalett og klare, funksjonelle lag som gir et mer levende utseende.

Typografien har blitt endret for å skape en renere, enklere stil, og bruk av gjennomskinnelighet og bevegelse gjør de mest dagligdagse oppgaver mer engasjerende. iOS 7 har hundrevis av spennende, nye funksjoner, som Control Center, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari, Siri og nye iTunes Radio, en gratis tjeneste for Internett-radio som baserer seg på musikken du lytter til på iTunes.»

Control Center
Og nå slipper du endelig å gå til innstillinger for å endre ting man vil ha tilgang til ofte:

«Control Center er en av de nye funksjonene i iOS 7. Nå ligger alle kontrollene du vil ha rask tilgang til, på ett praktisk sted.

Ved å dra oppover fra bunnen av skjermen får du tilgang til kontroller for Flymodus, Wi-Fi, Bluetooth eller Ikke forstyrr, muligheten til å justere lysstyrke, sette en sang på pause eller spille den av, gå videre til neste spor eller strømme musikk med AirPlay. Control Center gir deg også direkte tilgang til apper som Klokke, Kamera, Kalkulator og Flashlight.»

Forbedret multitasking 
«Med forbedret fleroppgavekjøring i iOS 7 kan utviklere gi alle apper muligheten til å kjøre i bakgrunnen ved hjelp av en ny API. Brukere har muligheten til å bytte mellom appene på en mer visuell og intuitiv måte. iOS 7 følger også med på hvilke apper du bruker mest, og holder automatisk innholdet oppdatert i bakgrunnen.»

iOS 7 kommer altså til høsten, men utviklere med en registrert iOS-enhet hos Apples utviklerplattform kan laste ned en beta-versjon allerede nå.

Kilde:
Apple pressemelding

 

Annonse
Annonse