Nå får disse gutta egen flyplass

Om du sitter hjemme i California og plutselig kommer på at du skal være i et møte i New York om sju-åtte timer kan du jo hive deg på et vanlig rutefly – om du får plass.

Mer behagelig
Men det er jo utvilsomt mer behagelig å sette seg inn i sitt eget fly, småprate med piloten du kjenner godt og vite at bredbåndet alltid er i orden (samt at ingen skjeller deg ut fordi du bruker mobilen eller krever 75 kroner for en tørr brødskive med juice).

Slik tenker kanskje Google-sjefene Sergey Brin, Larry page og Eric Schmidt. De tre er til sammen verd rundt 314 milliarder kroner, så det er ikke pengene det står på.

Annonse

Ledig parkeringsplass
Snarere er det snakk om plass. Selv ikke med ubegrenset lommebok er det enkelt å få bygd seg sin egen flyplass i tett befolkede California.

Men så viste det seg altså at flyplassen i San Jose hadde en ledig parkeringsplass som kunne bygges om. Faktisk hele 12 hektar (120 000 kvadratmeter) med fem hangarer.

"Billig" luksus
En av hangarene er stor nok til å huse et Boeing 747-fly.

Og prisen? Den var heller ikke så gal. Bare 477 millioner kroner, i tillegg til de rundt 100 000 kronene i måneden det koster å vedlikeholde flyene (prisen er pr. fly) mens de står på bakken.

Full bemanning
Flyplassen blir trolig verdens største i privat eie, og vil være eksklusiv for Google.

Den vil huse både bakkemannskap, kontorpersonale og alle andre yrkesgrupper man forbinder med en offentlig flyplass, slik at Google-sjefene slipper å forholde seg til stramme sikkerhetskontrollører og skarankemedarbeidere som har en dårlig dag på jobben.

For alt vi vet også en bar med alle rettigheter…

Video fra Bloomberg om byggeprosjektet:

 

Kilde:
Business Insider

Annonse
Annonse