Apple har fått iPhone- og iPad-importforbud

Samsung har fått medhold i en pågående patent-sak mot Apple.

Amerikansk importforbud
Det var meningen at FRAND-systemet skulle gjøre det enkelt for patenthold å lisensiere teknologi som anses som en standard, og billig for de som ønsker å bruke patentet, uten at de bør være redde for å bli saksøkt i etterkant.

Det er en slik patent Apple hevder de hadde en avtale med Samsung om når de implementerte trådløs datateknologi i en rekke iOS-produkter.

Annonse

Samsung vant
Men Samsung og 
ITC (International Trade Commission) har et annet syn, og mener Apple har brukt Samsungs patenter ulovlig. Dermed har Apple fått forbud mot å importere disse AT&T-modellene til USA:

* iPhone 4
* 3GS

* 3G
* Pad 3G
* Pad 2 3G

Alle nyere Apple-produkter bruker andre brikker for overføring av data via telenettet.

Det hvite hus kan si nei
Det som skjer nå er som følger: I løpet av 60 dager må det hvite hus bestemme seg for å stemme for eller i mot. Om de ikke stemmer i mot, kan Apple anke. Det er tollmyndighetene i USA som skal bestemme hvor strengt loven skal opprettholdes.

Det er ikke overraskende sjeldent at det hvite hus blander seg inn i slike saker, og sier seg uenige i ITC, men det spesielle denne gang er at Barack Obama for få dager siden proklamerte at han ville ha en stopp på patent-troll. Om de mener at Samsung er det i denne saken, det får vi vente og se.

Apple og Samsung kommenterer
Samsung er selvsagt veldig fornøyde med seieren, og uttaller at de
«vil gjøre sitt beste for å beskytte sine patenter».

Dette sier Apple om dommen:

«Vi er skuffet over at kommisjonen har omgjort en tidligere avgjørelse, og vi planlegger å anke. Dagens avgjørelse har ingen innvirkning på tilgjengeligheten av Apple-produkter i USA.

Samsung bruker en strategi som har blitt avvist av domstoler og myndigheter rundt om i verden.

De har innrømmet at det strider mot forbrukernes interesser i Europa og andre steder, men her i USA Samsung fortsetter å prøve å blokkere salget av Apple-produkter ved å bruke patenter de var enige om å lisensiere til hvem som helst for en rimelig avgift.»

Les hele kjennelsen her (PDF).

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse