Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er Windows 8.1. ARM-utgaven får endelig superytelse, takket være Microsofts samarbeid med Qualcomm. (Ill.: Microsoft)

Windows 8.1 får superbrikke

Qualcomm Bekrefter Snapdragon 800.

HTC One og Samsung Galaxy S4 har begge Snapdragon 600. Det er en kjapp brikke, men vil nok måtte se seg slått av Snapdragon 800 som blir å finne i kommende Windows RT 8.1 nettbrett, bærbare og «convertibles».

Windows 8.1 får Snapdragon 800
Qualcomm har nemlig bekreftet at deres rykende ferske superbrikke, som ikke er å finne i noen butikkprodukter enda, kommer til Windows RT 8.1 «senere i år». 800-brikken støtter den nyeste WiFi-standarden, ac.

Snapdragon 800 blir dermed det tredje brikkesettet på OS-plattformen sammen med Nvidias «gamle» Tegra 3 og Qualcomms eldre Snapdragon S4.

Kjappest
800-brikken er den kjappeste ARM-brikken til Qualcomm noensinne, med fire Krait 400 CPU-er som kan klokke seg opp til 2.2 GHz per kjerne i kombinasjon med en Adreno 330 grafikkbrikke og 3G og LTE-brikker.

Selvsagt er det gjort batterioptimaliseringer i den nye brikken, og den støtter oppløsninger opp til 2560 x 2048. 4K? Jepp, det er direkte-støttet både for enkoding og dekoding.

Det er flott å høre at Microsoft har sikret seg den nyeste teknologien til sitt nyeste OS. Vi gleder oss til å teste nye Windows 8 med ny superkjapp maskinvare så fort det lar seg gjøre.
 

Kilde:
Qualcomm

Stikkord: nettbrett, windows 8