– Facebook har skylda!

Utvikleren bak appen Home Remind har nøye undersøkt Facebook-appen og Facebook Messenger til iPhone og iPad. Det utvikleren har funnet kan ha gitt svar på hvorfor noen opplever problemer med hyppig kjapp batteri-utlading på sine iOS-enheter.

Våkner hvert tiende sekund
Utvikleren har brukt Apples eget OS X-verktøy, Instruments, for å finne ut hva iOS-enheten hans driver med hele dagen.

Han fant ut at Facebook-appen hvert tiende sekund sender forespørsler til Apples maskinvare, for så å sovne igjen – dette skjer hele tiden. Samme aktivetet ble registrert på Facebook-appen til iPad, og Facebooks dedikerte Messenger-app til iPhone.

Annonse

Facebook bruker mye av CPU-ens tid (de andre prosessene er iOS-tjenester som kjører i kjernen):

Derfor skjer det
Facebook bryter ikke med Apples regler for multitasking, da appene oppfyller to kriterier som kreves for at apper skal kunne kjøre konstant i bakgrunnen: lyd-apper og
VoIP-apper (Voice Over IP).

Det hadde helt klart vært en god ting om Facebooks apper lot brukeren selv deaktivere dette, for de aller fleste bruker Facebook kun som lynmeldingsklient.

Ingen ordentlig løsning enda
Det er to måter å «løse» problemet på, til Facebook forhåpentligvis gjør noe med det; enten dreper du Facebook-prosessen fra multitask-menyen ved å holde inne en finger på ikonet, og trykke det røde krysset, eller så kan du jo alltids avsintallere Facebooks apper og bruke Facebook i nettleseren. Det hjelper ikke å deaktivere lynmeldinger.

Facebook holder CPU-en aktiv alt for ofte:

Kilde:
Hagga_blog

Annonse
Annonse