– Apple nærmer seg lansering

10. juni starter WWDC, og der skal Apple vise frem iOS 7, det har Tim Cook bekreftet.

iRadio på WWDC?
Men det er neppe det eneste som kommer til å avdukes, ei heller er det ikke bare en forbedret versjon av iOS som er det eneste Apple må fokusere på fremover.

Selskapet er nemlig litt i bakleksa hva kommer til nett-tjenester, og det har lenge vært ryktet at selskapet skal lansere en musikktjeneste, og nå skal dette være nærmere lansering enn noen gang tidligere.

Annonse

– Ble enige i går
For som vanlig er det lisenser, og avtaler med de store plateselskapene, som tar tid å forhhandle seg til.

Dette skal være ikonet til tjenesten, eller i hvert fall en tidlig variasjon av det:

 

Ifølge Cnet skal begge parter ha kommet til enighet i går, og Apple jobber visstnok knallhardt på overtid med å få produktet ferdig så det kan presenteres på WWDC (det ryktes forøvrig oppdaterte MacBook Pro og Air-modeller på messen).

Ikke helt som Spotify
Det ryktede navnet på tjenesten er iRadio, det er derfor ikke helt korrekt å kalle det en direkte konkurrent til Spotify. Mer ligner tjenesten visstnok på Pandora. 

Det skal nemlig være snakk om et produkt som finner musikken som passer for deg, basert på hva du tidligere har hørt på, presentert i et radio-lignende grensesnitt.

Spotifys grensesnitt har apper som finner musikk basert på smaken din, men bruken er lagt opp på den gamle måten med en søkeboks og spillelister som de viktigste verktøyene.

Se også et lengre intervju med Apple-sjef Tim Cook fra årets All Things D-messe:

 

Kilde:
Cnet

 

Annonse
Annonse