Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Er Xbox pen, eller er den bare et hyggelig nikk til 80-tallets elektronikkdesign? (Ill.: Microsoft)

– Den er rett og slett vakker!

Microsoft forsvarer Xbox Ones design.

Da Microsoft avslørte sin nye spillkonsoll Xbox One tirsdag i forrige uke, syntes mange den minnet om en hifi-boks fra 80-tallet eller til og med en VHS-spiller.

Går ut og forklarer
Andre var mer positive, og syntes den både virket funksjonell og helt i tråd med dagens retro-stil.

Nå går Microsoft selv ut og forklarer hvorfor de valgte akkurat dette utseendet.

«Xbox Ones skjønnhet»
I en artikkel de har kalt «Xbox Ones skjønnhet: En ny tilnærming til design»  skildrer selskapet prosessen som gikk forut for designvalget og hvordan de tenkte.

Utgangspunktet var 16:9-formatet, som i dag brukes på de fleste filmer og spill.

– Behagelig for øyet
– Dette størrelsesforholdet er behagelig for øyet, og er synonymt med filmatisk presentasjon og underholdningsopplevelsen i stua. Dette var to kvaliteter som Xbox-teamet ville gjenspeile i Xbox One, heter det blant annet.

Om fargevalget sier Microsoft at såkalt «flytende svart» er ment å gå i ett med rommet (hva, tror de at også vi ikke-satanister maler veggene svarte?) og å framheve underholdningsfaktoren.

Som Henry Ford
Det minner unektelig litt om Henry Fords udødelige replikk om T-modellen i 1909: «Du kan få den i alle farger, bare den er svart» («You can have any colour as long as it's black.»).

Sist, men ikke minst gjør Microsoft oppmerksom på at det ikke er så lett å oppdage de finere nyansene ved designvalgene.

– Merker ikke detaljene
– Mange merker kanskje ikke noen av de små designdetaljene. Men vi er stolte av håndverket vårt og sørger for at alt er perfekt. Vi ønsker å skape noe som er spennende og vil glede våre kunder, både gamle og nye. Hver minste detalj er avgjørende, sier Carl Ledbetter.

Ledbetter er noe av en veteran i Microsofts designavdeling, og har jobbet både med den opprinnelige Xbox 360 S og Kinect.

 

 

Stikkord: xbox one