Annonse


– Avinstaller umiddelbart!

En hackergruppe som kaller seg Syrian Electronic Army har i det siste tatt over nyhetsnettsteder rundt om i verden.

Erstattet tull med tull
Sist skjedde de – ironisk nok – med tullenyhetsnettstedet The Onion, som opplevde at Twitter-kontoene deres ble kuppet.

Nå har «armeen» slått til igjen.

Tok over Sky-apper
Det gigantiske, britiske medieselskapet Sky opplevde at samtlige av deres Android-apper i Googles app-butikk Google Play ble overtatt i helga.

Annonse


Til alt overmål gikk det ut en falsk melding til brukerne om at de måtte avinstallere appene umiddelbart.

– Kom ikke fra oss
Sky avviser at meldingen stammer fra dem og sier i en melding til brukerne at det ikke er nødvendig å avinstallere appene.

Årsaken til at meldingen gikk ut, var at også Twitter-kontoen til Sky-systemet var blitt overtatt av de angivelige syrerne.

Ikke tuklet med
Muligens var meldingen et forsøk på å lure folk til å logge seg inn på ny, slik at hackerne kunne få tak i brukerinformasjon.

Det ser imidlertid ikke ut til at selve appene er tuklet med. Ifølge flere medier var det bare selve opplistingen i Google Play som var berørt. Der sto det inntil for 12 timer siden en henvisning til Syrian Electronic Army.

Vil manipulere nyhetsbildet
Det er ingen som med sikkerhet kan si om «armeen» har noen forbindelse til Syria eller syriske myndigheter.

Men det kan se ut som om gruppa ønsker å ramme vestlige nyhetsmedier og erstatte det de mener er regimefiendtlige meldinger med mer regimevennlige budskap.

Ved å ta over kontoer til mediebedrifter, redaktører og journalister forsøker de å vri deler av nyhetsbildet over i en retning som samsvarer bedre med propagandaen til den vaklende diktatoren Bashar al-Assad.

Kilder:
The Desk
BetaNews
TheNextWeb
The Register

Annonse