Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er skremmende for Microsoft at så få bruker apper i Windows 8.

Så stor er misnøyen med Windows 8-appene

Her er de oppsiktsvekkende tallene.

Microsoft prøver desperat å få folk til å like Modern UI, men det hjelper heller ikke at svært få faktisk bruker appene tilgjenglig i grensesnittet. Det er Soluto, et selskap som utvikler fjernstyringsteknologi, som har hentet frem tallene.

Ikke hyggelig lesning for Microsoft
Om det er appene som er problemet, eller hvordan de presenteres i det nyeste OS-et som er problemet vites ikke, men det er godt mulig det er en blanding.

Akkurat som med Windows Phone-plattformen sliter nemlig Microsoft med å få folk til å faktisk bruke enhetene til apper, og ikke minst app-kjøp. Trenden er at de aller fleste holder seg til det tradsjonelle skrivebordet med programmer, og ikke apper.

Over halvparten dropper appene
Windows 8 finnes til nettbrett og selvsagt vanlige stasjonære maskiner og bærbare. Hvor mange bruker egentlig apper ment for berøring på en enhet med Windows 8 (ikke RT-modellen med ARM)? Selskapet har samlet inn informasjonen fra 10 848 maskiner.

60.78 prosent av de som kjører Windows 8 på en skrivebordsmaskin bruker i snitt en app mindre enn en gang per dag, men tradisjonelle Windows-programmer via det tradisjonelle Windows-skrivebordet – sistnevnte er forøvrig ikke noe poeng på RT-enheter bortsett fra når man skal bruke programmer i Office-pakken.

Dobbelt så mange bruker apper på nettbrett
Mer dystert for Microsoft er at tallet er omtrent det samme for personer som bruker OS-et på bærbare med eller uten berøringsskjermer.

Enda verre blir det når man ser på nettbrett med Windows 8 Pro: kun 56 prosent bruker en app i snitt minst en gang om dagen, men heldigvis for Microsoft så bruker Windows 8 på nettbrett-eierne nesten dobbelt så mange apper som de med en tradisjonell datamaskin.

Dette er de mest populære appene
Noe annet interessant Soluto har funnet ut, er at av de 10 848 maskinene de har hentet bruksstatistikk fra, så er det faktisk en app fra Yahoo som blir brukt mest regelmessig. På 4. plass finner vi den første Microsoft-appen, nemlig kommunikasjonsklienten Lync MX.

Ingen RT-boom enda
Det hadde vært interessant å ha app-brukestallene for Windows RT, også, for der vil det naturligvis være et langt høyere forbruk av apper, men hvilke?

Uansett, salget av RT-produkter går tregt. Ifølge et estimat fra IDC Research ble det kun solgt 200 000 i første kvartal 2013.

De mest brukte appene (de appene som brukes regelmessig):

De mest testede appene (testet minst en gang):

Kilde:
PC World

Stikkord: windows 8