Annonse


Eesha (18) lader mobilen på et halvt minutt

Vi er mange som er lei av at mobilen må stå til lading i timevis før den er fullt operativ igjen.

Kan være løst
Nå kan dette problemet være løst av en 18-åring fra California.

Eesha Khare kunne nemlig innkassere pris på Intels ISEF-messe (Intel International Science and Engineering Fair) den 18. mai, sammen med Ionut Alexandru Budisteanu fra Romania og Henry Wanjune Lin (17) fra Louisiana, USA.

Eesha Khare (18), Ionut Alexandru Budisteanu (19) og Henry Wanjune Lin (17) var årets vinnere av Intels priser. (Ill.: Intel)

Førerløs bil og galakser
Budisteanu fikk Gordon E. Moore-prisen for sitt arbeid med en førerløs bil, mens Wanjune Lin ble belønnet for å ha bidratt til astrofysikken ved å simulere galakser i et datasystem.

Annonse


Men Eesha Khares oppfinnelse er kanskje den mest interessant for vanlige forbrukere.

Superkondensator
Hun har en ny type kondensator som gjør det mulig å fullade det samme batteriet på mellom 20 og 30 sekunder.

Teknologien er ytterst fleksibel, og kan brukes både i alt fra elektriske biler til skjermer og til og med «smart»-klær.

– Prosjektet mitt omfatter utvikling av en ny superkondensator. Denne er grunnleggende sett er en lagringsenhet for energi som kan holde en stor mengde energi på et lite område, sier  Khares, som vil bruke pengene (ca 290 000 norske kroner) til videre studier.

Se Eesha motta prisen og forklare teknologien:

Når får vi det?
Det gjenstår å se om Eeshas oppfinnelse blir et ferdig produkt.

Men det ville ikke overraske oss om en eller flere av de store elektronikkprodusentene tenner på ideen.

Kilder:
Intel
Daily Mail
CBS
International Business Times

Oppdatert 23/5-2013: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at den nye batteriteknologien ikke innebærer nye batterier, men at den er et tillegg til eksisterende batteriteknologi. Dette stemmer ikke. Teknologien krever nye batterier med den nye kondensatortypen implementert.

Annonse