Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om du vil spille Xbox One, må du forholde deg til en rekke nye regler. (Ill.: Microsoft)

Du kan ikke skifte harddisk

Spill: Og den Kjører Windows-kjernen.

Microsoft ville ikke snakke om tekniske detaljer i går, det handlet i hovedsak om Kinect 2 og TV-titting.

Ville ikke avsløre stort
For E3 (11. til 13. juni) starter om noen uker, og det da får vi se en rekke nye spill, ekslusive til den nye konsollen fra Microsoft.

Selskapet avslørte altså ikke annet rent maskinvare-teknisk enn at den har 8 GB DDR3 RAM nesten som Playstation 4 (PS 4 har kjappere 8 GB GDDR5-minne), WiFi med N-standarden (altså ikke nye ac), USB 3.0, Blu-ray, HDMI inn og ut samt en åtte-kjerners CPU. Og, til forskjell fra de første Xbox 360-modellene skal det nærmest være umulig å høre konsollen jobbe. 4K-innhold er støttet, og den har også Wi-Fi Direct.

Det var ikke lett for journalister til stede å få Microsoft til å snakke om det tekniske (den har 5 milliarder transistorer), men brikkesettet er produsert av AMD, og er trolig basert på Jaguar-brikkesettet med åtte kjerner.

Kjører Windows
Xbox One kjører Windows-kjernen, trolig en oppgradert Windows 8-kjerne (muligens 6.3 – Windows 8 har byggnummer 6.2). Xbox One har ekte 64-bit-støtte, men kan også kjøre x86-kode.

Dette vil gjøre det enkelt for utviklerne å lage spill og apper som fungerer sømløst mot nettbrett, mobiler og konsollen. Konsollen har tre «lag» som gjør mulig å skifte mellom spill, TV og Modern UI-grensesnittet veldig kjapt. Det er også mulig å klistre Internet Explorer til side for TV-bildet. SmartGlass er implementert.

Om lagring
Alle Xbox One-enheter kommer med Kinect 2 og en 500 GB harddisk, men til forskjell fra Xbox 360 og 360 S kan ikke harddisken byttes ut, så man kan altså ikke, for en billig penge, oppgradere lagringsplassen, og man vil trenge en del lagring – mye av spillets innhold vil nemlig lagres på disken.

Men det du kan gjøre er å koble til en ekstern USB 3.0-disk for ytterligere lagringsbehov, dette inkluderer alt som kan lagres på den interne disken inkludert nedlastet innhold og spill.

Se de hemmelige kontorene
Xbox One er selvsagt koblet opp mot Microsofts sky-servere – hele 300 000
av dem. Ifølge Microsoft er det mer datakraft enn hele nettet kombinert i 1999.

I klippet under kan du også se hvordan kontrollene testes av roboter:

Kilder:
Engadget
Neowin
Neowin

Stikkord: Spill, xbox, xbox one