Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det handlet ikke bare om moro og ny teknologi på årets første Google I/O-messedag, men også det faktum at Google nå er ganske irriterte på Microsoft.

Google: – Microsoft melker oss for innovasjon

Synes Microsoft er «triste» – krever at YouTube-app fjernes.

Det er definitivt ikke bare Apple som krangler med Google om dagen. Nå er Microsoft og Google i både app og kompabilitets-strid.

I tottene på hverandre
Det har nå blitt kjent at Google er svært lite fornøyde med måten Microsoft har snekret sammen sin YouTube-app til Windows Phone. Grunnen skal være et fullstendig fravær av reklame.

Microsoft oppdaterte appen for litt over en uke siden. Det er The Verge som har fått tak i brevet som krever at Microsoft fjerner appen innen 22. mai.

Google lever av reklame
Ifølge Google står det i lisensreglene at YouTube-apper er nødt til å vise reklame, og det er ikke så rart: det er ikke bare Google som lever av dette, men også de som faktisk laster opp innholdet (de betales via AdSense-programmet til Google).

Ifølge The Verge laget Microsoft appen uten Googles velsignelse, og appen har implementert mekanismer som aktivt sperrer reklamer fra å vises. Microsoft har tidligere klaget til EU fordi Google ikke lot Windows Phone-plattformen få tilgang til YouTubes metadata.

Google sure på Microsoft
Men dette er ikke alt. De to selskapene er i tottene på hverandre også av helt andre grunner. Google-grunder Larry Page var på scenen i går i forbindelse med selskapets Google I/O.

Der gjorde han det klinkende klart at han ikke er særlig imponert over at Microsoft har implementert Google Talk i Outlook.com. Page hevder også at Microsoft er vanskelige å samarbeide med når det kommer til web-standarder, og at Firefox er langt lettere å ha med å gjøre på dette området.

Bare få, ikke gi?
Page mener Microsoft melker Google for innovasjon når de kun implementerer andres teknologi, og ikke vil dele tilbake:

– Å interoperabilitere med oss, men ikke å gjøre det i revers er virkelig trist. Det er ikke sånn man gjør fremgang. Man er virkelig nødt til å ha interoperabilit, ikke bare mennesker som melker et annet selskap for deres egen nytte.

Microsoft: – Ironisk
Microsofts kommunikasjonssjef Frank Shaw var ikke sen med tilsvaret:

«Det er ironisk at Larry låner sin stemme til en diskusjon om interoperabilitet med tanke på hans selskaps beslutning i dag om å sende inn en «cease and desist»-brev for å fjerne YouTube-applikasjonen fra Windows Phone, for ikke å snakke om den nylige beslutning om å gjøre det vanskeligere for våre kunder å koble sine Gmail-kontoer til sin Windows-opplevelse.»

Microsofts siste uttalse i saken er at de vil implementere reklame i YouTube-appen om de får tilgang til Googles API-er.

Dette kan bli interessant fremover.

Kilder:
The Verge
Neowin
Neowin

Stikkord: Google, Microsoft