Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Galaxy S4 med selskapets TouchWiz-grensesnitt. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Kommer S4-en alle egentlig vil ha?

Super-modell med fersk Android velsignet av Google?

Det ryktes i dag, samme dag som Googles utviklerkonferanse I/O starter (om litt under åtte timer), at Samsung og Google har samarbeidet om en spesialversjon av førstnevntes Galaxy S4.

Har de endelig skjønt det?
Galaxy S4 har blitt lansert til gode kritikker, vi ga den en sterk femmer i vår test, takket være kraftig ytelse, et svært lekkert panel og god batterilevetid, men det er én ting som kanskje hadde vippet terningen fra fem til seks: nemlig muligheten til til enhver tid å være oppdatert med Googles nyeste versjon av Android.

Dette er ikke veien Samsung og andre produsenter har tatt til nå (bortsett fra Nexus-mobilene signert av Google, men laget av blant annet LG). Dette for å differansiere seg i markedet med eget skall, programmer og funksjoner (S4 har som kjent mange av dem).

Trolig mange potensielle kjøpere
Ryktet går altså på at Google under sin pressekonferanse skal lansere en AOSP (Android Open Source Project)-utgave av S4, trolig med
Android 4.3.

Om denne mobilen vil bli tilgjenglig for kjøp av andre enn utviklere og T-Mobile-kunder i USA (i begynnelsen av juni, hevder Geek.com) vet vi ikke, men i så fall blir nok mange veldig glade, og de som allerede har handlet en S4 veldig skuffet.

Kilde:
Geek

Stikkord: android, samsung