Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lekre HTC One er en av flere gode toppmobiler dette halvåret, men er som alle andre Android-mobiler utsatt for større farer enn iOS, Symbian og BlackBerry-enheter. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Android er fortsatt farligst

Men det er ikke et stort problem… enda.

F-Secure har undersøkt trusslene mot de største mobil-plattformene, og ingen av funnene er særlig overraskende.

Android fortsatt en versting
For det er relativt åpne Android fra Google som fortsatt er mest utsatt for skadevare. Det er i skrivende stund 149 aktive trusler mot to mobilplattformer som gjelder: Android og Symbian.

Hele 136 (91 prosent) av disse rammer kun Android, mens de resterende kan skade Symbian-eiere.

(Ill.: F-Secure)

En økende trend
Den samme historien hørte vi i fjor: da stod Android for 79 prosent av alle trusler, så det er altså en økning i prosent. Likevel må 149 aktive trusler sees på som lite i forhold til det havet av trojanere, virus og annen skadevare som kan ramme Windows-brukere.

Selv om sjansene for å bli infifsert fortsatt er veldig lav om man bruker Google Play Store, advarer F-Secures Sean Sullivan mot en økende trend som sikter seg inn på de letteste ofrene, nemlig alle de som ikke er dataeksperter:

«Jeg har ikke bekymret meg for min mors Android fordi hun er ikke bruker apps, men nå har jeg grunn til å bekymre meg grunnet tilfeller som Stels, som er Android-skadevare som også blir distribuert som spam, og min mor sjekker e-posten fra mobilen.»

Fint for Apple og Microsoft
Dette er uansett positivt lesning for både Apple (iOS), BlackBerry (BlackBerry OS) og Microsoft (Windows Mobile/Phone) – på disse plattformene er det ingen farer i det hele tatt.

Hele rapporten fra (januar til mars 2013) F-Secure finner du som PDF her.

(Ill.: F-Secure)

Kilde:
F-Secure

Stikkord: android, Mobil, sikkerhet