Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Social Roulette-logoen ble også fjernet fra Faceboook. (Ill.: socialroulette.net)

«Sosialt selvmord» ble for sterkt for Facebook

Nå er rulett-appen fjernet.

I ekte russisk rulett spilles det med livet som innsats. I Social Roulette var derimot innsatsen det sosiale livet ditt.

For det foregår som kjent for en stor del på Facebook.

En sjettedels sjanse
Akkurat som i ekte russisk rulett med fem tomme rom og én kule i magasinet, fikk du en sjettedels sjanse til å begå sosialt selvmord i Social Roulette.

Fikk du «klaff», ble kontoen din slettet for godt. Med i dragsuget fulgte oppdateringene dine, alle vennene, fotoalbum og samtlige av dine «liker».

Likte det dårlig
«Overlevde» du ruletten, kom det automatisk opp en melding på tidslinjen din om at du hadde gjennomført spillet og fortsatt var på Facebook.

Dette syntes ikke Facebook noe særlig om. Derfor er appen nå fjernet, skriver CNet.

Universitets-prosjekt
Social Roulette er ikke ment som noen folkesport, men er tvert i mot lagret for å synliggjøre hvor ekstremt avhengig moderne mennesker er av Facebook. 

Appen ble utviklet av et knippe studenter og lærere ved New York University.

– Tok fire timer
– Det tok oss fire timer å lage prosjektet, og deretter tok det bare ytterligere fire timer før Facebook blokkerte API-nøkkelen og dermed stoppet muligheten vi hadde til å utvikle Facebook-applikasjoner, sier Kyle McDonald, professoren som ledet universitetsprosjektet.

– Negativ brukeropplevelse
Facebook vil ikke kommentere den konkrete saken, men henviser til bare til sine regler for utviklere, som de åpenbart mener at Social Roulette var et brudd på.

Appen fikk merkelappen «skaper en negativ brukeropplevelse», og logoen de brukte ble også fjernet.

 

Stikkord: facebook