Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I noen regioner kommer 925 allerede neste måned, men nordmenn må vente helt til fjerde kvartal i år. Pris: 4500 kroner for 16 GB-modellen. (Ill.: Nokia)

Nordmenn må vente lenge på nye Lumia

Dette sier Nokia om den norske lanseringen.

Nokia har lansert sin nyeste toppmodell: Lumia 925. Den har ikke best ytelse i klassen, men et nytt design og trolig et godt kamera. Den kommer i juni til 3500 kroner (omregnet fra Euro).

Det ble en «Catwalk»
Lekkasjen stemte altså: 925 er prototypen Catwalk som lekket tidligere. Det er en mindre oppgradering av Lumia-serien. Den største endringen er mobilhuset som nå er laget av aluminium (rettelse: baksiden er av plast), med en lekker skinnende ramme.

Lumia 925 lanseres ikke i Norge før i fjerde kvartal til 4500 kroner.

Dette svarte Nokias norske PR-byrå på hvorfor lanseringen er så langt etter i Norge:

«Nokia Lumia 925 vil lanseres i alle Nokias markeder etappevis og er dessverre beregnet til Norge først i Q4. Lumia 925 vil selges på linje med Lumia 920.

Med Lumia 925, tilbyr Nokia en unik vri på det prisvinnende designet som presenteres i Lumia-serien ettersom aluminium nå er en del av Lumia-porteføljen.

Med de nyeste oppdateringene av programvaren, Lumia Amber, blir alle kameraoppdateringene tilgjengelig for Lumia-telefonene med Windows 8»

Spesifikasjoner:

* 1.5 to-kjerne CPU – 1 GB RAM – 16 GB lagringsplass
* 4.5 OLED-panel (1280 x 768)
* Lanseres i svart og grå
* Polykarbonat-bakside
* Ny Smart Camera-app (tar bilder i 5 MP)
* 8.7 MP-kamera med IOS, blitz og
Carl Zeiss-optikk
* 1.2 MP-frontkamera

* Trådløs lading
Hipstamatic-app
* 8.5 mm – 139 g

Starter om få minutter
Trolig er det snakk om en Lumia 928 (en Verizon-ekslusiv mobil) med aluminumskropp, ifølge de siste ryktene, og Catwalk-lekkasjen.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: lumia, Mobil, nokia