Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lag denne mobilen! (Ill.: KuanGaa Chen)

Denne mobilen hadde reddet Microsoft

Vi har ikke sett et fetere konsept.

Windows Phone-plattformen sliter fortsatt med å skaffe seg en betydelig markedsandel i mobilmarkedet.

Windows Phone sliter fortsatt
Ikke fordi Windows Phone 8 er et spesielt dårlig OS, ikke på noen måte. Men når det fortsatt ikke er overlegent best på noe (og fortsatt har langt færre apper enn iOS og Android), og dessuten møter svært hard
konkurranse fra to svært godt etablerte økosystem, ja da er det selvfølgelig vanskelig.

Men vi tror, om Microsoft og Nokia hadde gått sammen om å lage noe så spektakulært at man rett og slett ikke kunne gjort annet enn å måpe, da ville plattformen fått et løft som virkelig kunne gjort noe med den dårlige markedsposisjonen.

Les også: Se som Nokia dominerer.

Sett noe fetere før?
Møt designer KuanGaa Chens utrolige Windows Phone-konsept
«Surface N»:

Mobilen har omtrent ingen ramme, og når man endrer på fargene i OS-et gjenspeiles fargeendringen den lekre lille fargebøyle som er kveilet rundt kroppen til håndsettet.

Windows Phone-forbedringer
Chen har også tatt på seg programvaregrensesnitt-jobben, og gjort det enklere for brukeren å finne apps ved å dele dem inn i kategorier som
«musikk», «web» og «verktøy» – likevel beholder han Windows Phone-designspråket som jo fra før av er ganske så lekkert. 

Et mye etterlengtet varslingssenter (Chen har døpt det et «informasjonssenter») er også implementert, for lett tilgang til av og på-brytere og varsler. Her lånes mye fra Android, men det pakkes inn i lekre Modern UI.

Ikke mulig enda
Konseptet er ikke teknisk mulig å gjennomføre enda, blant annet fordi Chen helst ser at panelet har en oppløsning på 4K. Dagens beste toppmobiler, blant annet Samsung Galaxy S4 (les vår TEST), stopper på 1080p.

Kilde:
Windows Phone Central

Stikkord: windows phone