Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du får ikke spise denne kaka enda: Android 5.0 (Key Lime Pie) lar vente seg.

Bekreftet: Ingen Android 5.0 på onsdag

Den ferske Android-sjefen snakker ut.

I et intervju med Wired avslører Googles nye Android-sjef, Sundar Pichai, at Android 5.0 ikke skal vises frem på årets Google I/O.

Glem Android 5.0 og ny Google-maskinvare
Messen er tradisjonelt et sted der Google viser frem nye Android OS og noen ganger maskinvare, men i år blir ting annerledes. På spørsmål om hva vi kan vente å se på Google I/O som 
starter onsdag svarer Android-sjefen at:

– Det kommer til å være annerledes. Dette er ikke en tid hvor vi har mye nytt å lansere med tanke på nye produkter eller et nytt operativsystem.

Både når det gjelder Android og Chrome kommer vi til å fokusere på alle slags ting vi gjør for utviklere, slik at de kan skrive bedre ting. Vi vil vise hvordan Google-tjenester gjør utrolige ting på toppen av disse to plattformene, forklarte han.

Android 4.3 i mai?
Vi skal ikke påstå vi ikke er skuffet, men ei heller er det særlig overraskende. Allerede 3. mai kunne vi melde at Android 5.0 trolig ikke ville debutere på Google I/O – et rykte 
som selvsagt blomsert opp i forkant av messen. Vi må nok belage oss på å installere Android 4.3 istedet.

Så Google skal altså ikke vise Android 5.0 eller ny maskinvare, men at det kommer nye Chromebooks og Nexus-enheter i fremtiden, det bekrefter Pichai.

Kilde:
Wired

Stikkord: android, Google