Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tim Cooks Apple har fått lov til å titte i Googles Android-kildekode i den pågående Samsung-saken. (Ill.: Haotian0905/Wikipedia)

Nå tar Apple kampen til Google

Men på en måte som får Samsung til å reagere

Apple har søkt om å få titte i Googles Android-kildekode, og fått det innvilget – det betyr at Apple har avlørt hvem de virkelig er ute etter.

Tar Google ved å bruke Samsung
For Apple har ikke gått direkte etter Google for å ta Android, men mindre spillere i Silicon Valley, blant annet Samsung som de fortsatt er i en tvist med.

Og nå har Apple fått det akkurat som de vil; de har nemlig fått innvilget å se på Googles Android-kode i den pågående saken mellom dem og Samsung.

Åpenhet eller utnyttelse?
«
Det er et spørsmål om åpenhet. Vi er bekymret for at de ikke gjør en full gjennomsøking», hevdet Apples advokat Mark Lyon før de fikk innvilget søknaden.

Dette hadde Matthew Warrene, Samsungs advokat, å si om saken: «Apple har gjort en strategisk beslutning for å holde Google utenfor søksmålet».

Det er helt klart Apple har gjort sistnevnte, og har inntil dette ble kjent ikke gått etter Google direkte. Det gjør de ikke nå heller, de gjør det indirekte. Det blir spennende å se om Apple velger å gå mer aggresivt ut mot Google fremover, nå som de har fått døra litt på gløtt.
 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, Google, samsung