Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spotify er i trøbbel etter at de ga bort all musikk grunnet elendig sikkerhet i nettspilleren. (Ill.: The Verge)

Spotify ga bort all musikk

Oppdatert: Chrome-utvidelse gjorde det mulig.

Chrome-utvidelsen Downloadify gjorde (og gjør det muligens enda) det mulig å laste ned all musikk fra Spotify til «odel og eie», helt DRM-fritt ved hjelp av enkel JavaScript-kode og Flash.

Denne artikkelen er oppdatert etter første publiseringstidspunkt. Last inn siden på nytt for de siste oppdateringene i saken.

Oppdatert, 16:50:

Hullet hos play.spotify.com er nå tettet, og den enkle hacken fungerer derfor ikke lenger.

Vi prøvde tidligere i dag å få kontakt med Spotifys PR-ansvarlig for det nordiske markedet per mobil, men ingen svarte. Også andre store utenlandske nettaviser melder om at det har vært umulig å få en kommentar fra Spotify om den flaue sikkerhetsglippen.

Oppdatert, 09:26:

Hullet er fortsatt ikke tettet, og Chrome-utvidelsen fungerer fortsatt.

Gir bort all musikk
Det store hullet vil trolig ikke gjøre platebransjen særlig glade i det svenske selskapet dagene fremover. Den massive flausen ble gjort mulig fordi det rett og slett ikke er noen form for kryptering hos 
play.spotify.com.

Spotify tillater lokal-lagring av musikk så lenge man betaler en månedlig pris, og logger seg på tjenesten innen en viss tid. Dette hullet gjorde det altså mulig å slippe dette, og laste ned over 20 millioner låter.

Fungerer fortatt?
Downloadify er nå fjernet fra Chrome Web Store, men det skal fortsatt være mulig å utnytte hullet ved å laste ned koden fra GitHUB.

Ifølge The Verge var det fortsatt mulig å utnytte hullet i går kveld norsk tid ved hjelp av kodesnuttene fra GitHub (og Downloadify om man lastet det ned før det ble fjernet).
 

Kilde:
The Verge

Stikkord: musikk, spotify