Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bundle er en ny type markedsføring for artister som gjør det enkelt å ta betalt for innhold, og for å skape en stor kundedatabase.

Nå kan torrents bli betalvare

Lanserer «BitTorrent Bundle».

BitTorrent fortsetter å gjøre sitt beste for å gjøre teknologien kommersielt levedyktig.

Spennende for bransjen
Fra før av har de lansert en
Dropbox-konkurrent i beta (BitTorrent Sync), og nå har de annonsert Bundle. 

Hva er Bundle? Jo, BitTorrent Bundle gjør det mulig for rettighetshavere å ta betalt for deler av dataene man laster ned via BitTorrent-protokollen.

Men Bundle, som navnet tilsier, er mer enn bare et måte å markedsføre på – det er et helt nytt format:

«BitTorrent Bundle er ikke et album, en MP3 eller en MOV. Det er et multimedia-format. Det er en tidlig versjon av en ny type torrent-fil der fan-interaksjon, e-post innsamling eller donasjoner skjer inne i en torrent.

Vi samarbeider med de elektronisk musikkinnovatørerene Ultra Music for å se hva som skjer når du lar folk velge hvordan de ønsker å få kontakt med innholdet», uttaler BitTorrent.

Slipper ekstrarbeid
Problemet for blant annet musikere har vært at de måtte lage sin egen betalingsløsning, for så å gi brukeren tilgang til nedlasting.

Bundle sørger for å implementere betalingsteknologi i BitTorrent-teknologien.

Prøv allerede nå
Det finnes allerede en slags demo av teknolgoien: her kan du se halve «Kaskade’s Freaks of Nature» – ønsker du å se resten må du oppgi e-post-adressen. 

Det er altså ikke bare penger i kassa denne teknologien kan hjelpe kommersielle aktører og artister med, men også å skaffe seg en kundedatabase.

Det blir spennende å se om dette kan bli en hit i bransjen. Det finnes allerede mikrotransaksjonsystemer av typen «betal så mye du vil for plata vår» (som også er mulig med Bundle), og The Pirate Bay markedsfører fra tid til annen artister på forsiden under The Promo Bay-banneren.

Kilder:
Neowin
The Official BitTorrent Blog

Stikkord: bittorrent