Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En lekket versjon av Windows 8.1. (Ill.: The Verge)

Endelig snakker Microsoft om nye Windows 8

Stor-oppdateringen kommer til julen.

Windows 8.1, også kalt Windows Blue, lanseres i år, nærmere bestemt i julen.

Bekrefter lansering
Det melder Microsoft på sin blogg i forbindelse med at selskapet nå har solgt 100 millioner Windows 8-lisenser.

Dette sier Microsofts relativt ferske sjef for Windows-forretninger, Tami Reller, om Blue:

«Windows Blue er kodenavnet for en oppdatering som blir tilgjengelig senere i år, og som bygger på den store visjonen som startet med Windows 8 om å levere neste generasjons nettbrett og PC-er.

Den vil levere de siste innovasjonene gjennom en rekke formfaktorer i alle størrelser, skjermer, batterilevetid og ytelse, mens den samtidig lager nye muligheter for vårt økosystem.

Blue vil også gi flere muligheter for bedrifter, og gi forbrukere flere valg for arbeid og moro. Windows Blue-oppdateringen er også en mulighet for oss til å svare på kundenes tilbakemeldinger som vi har hørt nøye på siden lanseringen av Windows 8 og Windows RT.

Fra selskapets ståsted er Windows Blue en del av en større innsats for å videreføre våre enheter og tjenester».

Mer informasjon i de kommende ukene
Vi får vite mer om Blue, inkludert priser og nærmere lanseringsdetaljer i de kommende ukene, rett før Microsofts to viktige messer: BUILD og TechEd.

Microsoft har også bekreftet at Blue vil levere støtte for mindre skjermer og formfaktorer som 7" og 8"-nettbrett. Disse produktene kommer på markedet før Blue lanseres til i julen i år. Hva som blir det offisielle navnet på Blue er enda ikke avklart, men det har tidligere blitt ryktet (blant annet gjennom lekkede beta-versjoner) at navnet ganske enkelt blir Windows 8.1.

Vi vet ikke om startmenyen kommer tilbake
Hva angår startknappen lover ikke Microsoft noe utover at de har tatt til seg tilbakemeldingene de har fått, og at Windows 8.1 (Blue) gjenspeiler dette.

Dette sa Microsoft om startmenyen når de ble spurt om den i forbindelse med dagens pressemelding:

«Vi har hørt at folk har spurt etter startknappen, og vi har defintivt hørt det og tatt det med i vurderingen. Vi har også virkelig prøvd å skjønne hva folk egentlig spør etter når de spør etter den.. Jeg vil si vi har sett på et vidt spekter av muligheter når vi har tatt beslutninger for hvor vi skal ta produktet fremover».

Først meldte Mary Jo Foley at hun hadde hørt at Microsoft vurderte å implementere startkmenyen igjen, men 22. april bekreftet The Verge at det kun var snakk om startknappen, og altså ikke menyen kjent fra Windows 95 til Windows 7. Vi får se hva som blir den endelige avgjørelsen i tiden som kommer.

 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: blue, Microsoft, windows 8