Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Acers 8"-nettbrett til 2200 kroner (amerikansk pris). (Ill.: Acer)

Acer: – Windows 8 har ingen verdi

Men selskapet fortsetter å lansere W8-produkter.

Acer-sjef Jim Wong fortsetter å snakke Microsoft midt i mot, og hevder denne gang det «ikke er noen verdi» i Windows 8 slik OS-et fremstår i dag.

Fortsetter negativ ordbuk
Wong sikter ikke overraskende til RT-utgaven av OS-et, som kun kan kjøre Modern UI-apps, og Office. Microsoft har fått tyn for å levere et OS med et kronglete og uvant brukergrensesnitt, og for lite innhold – og Acer er definitivt enig i kritikerne.

– Planene for et RT-nettbrett fortsetter, men for å være ærlig er det ingen verdi i den nåværende versjonen av Windows RT, hevder Wong. Nettbrett med Windows 8 RT har en markedsandel på 0.4 prosent per første kvartal i år. Nå venger Wongs selskap på neste versjon av RT (Windows 8.1, også kalt Blue), og håper at oppdateringen vil sette fart på salget.

Gir ikke opp
Selv om Wong gang på gang snakker negativt om OS-et, fortsetter selskapet å lansere produkter med Microsofts nyeste operativsystem, blant annet Aspire R7, og; 
Amazon lekket et 8"-nettbrett fra selskapet (Acer Iconia W3). Det era altså tydelig at selskapet har noe schizofrent forhold til produktet.

Ifølge Wong er det Microsofts egen feil at Windows 8 har hatt en treg start, og grunnen ifølge ham er Microsoft Surface som tilbys i ARM (RT), og Intel-utgaveger (Pro). Surface står for halvparten av alle solgte Windows 8-nettbrett.
 

Kilde:
CiteWorld

 

Stikkord: acer, nettbrett, windows 8